Lotyšský hokejista Žoltoks zemřel po zápase

Jedenatřicetiletý hokejový útočník Sergej Žoltoks zemřel ve středu po utkání lotyšské ligy na srdeční selhání. Žoltoks působil v týmu Nashville Predators zámořské soutěže NHL. Během její výluky oblékal dres lotyškého klubu Riga 2000. Na konci středečního utkání se mu udělalo nevolno a chtěl odejít do šatny, cestou však zkolaboval a zemřel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Nevolnost spojená se závratěmi ho na ledě postihla už v minulosti. V lednu 2003, kdy hrál za Minnesotu, musel po utkání do nemocnice, později vynechal kvůli nevolnostem úvod minulé sezóny. O dalších sedm utkání v lize přišel díky chřipce a nepravidelnému srdečnímu rytmu.

V zámořské soutěži hrál Žoltoks od roku 1992, za Boston, Ottawu, Montreal, Edmonton, Minnesotu a Nashville absolvoval celkem 588 zápasů. V nich si připsal 111 branek a 147 asistencí.

Díky svým úspěchům v zámoří patřil Žoltoks k nejpopulárnějším sportovcům v Lotyšsku. V minulých letech pořádal s gólmanem Caroliny Artursem Irbem dražby cenných hokejových rekvizit ve prospěch potřebných dětí ve své vlasti.

Žoltoks je dalším známým sportovcem, který tragicky zemřel na srdeční kolaps. Koncem října postihl stejný osud brazilského fotbalistu Serginha, dříve světem otřásla podobná úmrtí maďarského reprezentanta Miklóse Fehéra a Kamerunce Marka-Viviena Foea.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme