Sparta porazila v hokejové Lize mistrů maďarský Fehervár 5:2. Třemi body se blýskl Řepík

Sparta si přípsala první výhru v hokejové Lize mistrů. Po obratu ve třetí třetině porazila maďarský Fehérvár 5:2. Soupeře, který ve čtvrtek podlehl Pardubicím 0:7, Pražané zlomili čtyřmi góly ve třetí třetině. Dvě branky vstřelil Tomáš Hyka, tři body posbíral Michal Řepík.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty slaví výhru v Lize mistrů nad maďarským Fehérvárem

Hokejisté Sparty slaví výhru v Lize mistrů nad maďarským Fehérvárem | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Fehérvár, který v Praze podporovalo několik stovek fanoušků, po opatrném úvodu přestál bez větších problémů zvýšenou aktivitu Sparty, a následně se dostal do vedení. První Kuraltovu šanci ještě brankář Josef Kořenář zlikvidoval, v šestnácté minutě byl ale proti jeho zakončení bezmocný. Ke slovinskému útočníkovi se odrazila zblokovaná střela Joshe Atkinsona.

Do druhé části Pražané vstoupili lépe, vyrovnat mohli Hyka nebo Ondřej Mikliš, finského gólmana v maďarských službách Rasmuse Reijolu ale nepřekonali. V přesilovce prováhal možnost zakončit Roman Horák, v další početní výhodě se neprosadili Řepík s Hykou, ale ve 31. minutě srovnal tečí střely Jakuba Krejčíka od modré Kryštof Hrabík. Fehérvár rychle odpověděl, když se opět prosadil Anže Kuralt.

Šanci otočit vývoj zápasu dala Spartě nedisciplinovanost soupeře. V závěru druhé třetiny nejprve fauloval Atkinson, za protesty dostal trest Christopher Brown a domácí vstoupili do závěrečné dvacetiminutovky s přesilovkou pět na tři. V té nejprve vyrovnal Filip Chlapík a poté Pražany posunul do vedení Hyka. Další dvě branky domácí přidali při power play soupeře.

Příští týden bude Sparta hrát v Sheffieldu a na ledě Eisbären.

Výsledky hokejové Liga mistrů:

HC Sparta Praha - Fehérvár AV19 5:2 (0:1, 1:1, 4:0):

Branky a nahrávky: 32. K. Hrabík (Krejčík, P. Kousal), 41. Chlapík (Kemiläinen, Řepík), 42. Hyka (Řepík, Chlapík), 59. Hyka (Sobotka, Forman), 60. Řepík - 17. Kuralt (Atkinson, Ambrus), 36. Kuralt (Hári, Štajnoch). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň - Rampír, Šimánek (všichni ČR). Vyloučení: 1:5. Využití: 3:0. Diváci: 4779.

Sestava Sparty: Kořenář - Kemiläinen, Moravčík, Irving, Tomov, Mikliš, Krejčík, Tůma - Řepík, Sobotka, Hyka - Chlapík, Horák, D. Vitouch - P. Kousal, O. Najman, Forman - M. Vitouch, O. Hrabík, K. Hrabík. Trenér: Gross.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme