Lauko se poprvé trefil v NHL, společně se Zachou a Pastrňákem přispěl k výhře nad Pittsburghem

Trojice českých hokejistů se bodově podílela na výhře Bostonu nad Pittsburghem 6:5 v prodloužení. Pavel Zacha a Jakub Lauko skórovali, David Pastrňák jednou asistoval. Jednu nahrávku v dresu poražených Penguins zaznamenal také obránce Jan Rutta. Jednačtyřiceti zákroky se při výhře Arizony 3:1 nad Floridou blýskl Karel Vejmelka.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lauko slaví svůj první gól v dresu Bostonu

Jakub Lauko slaví svůj první gól v dresu Bostonu | Zdroj: Reuters

Přestřelku mezi Bostonem a Pittsburghem načal již po třiceti vteřinách hry Sidney Crosby. Bruins však ještě v první třetině skóre otočili.

Malé šatny a kapacita pět tisíc fanoušků. Tým Arizona Coyotes hraje domácí zápasy NHL v univerzitní hale

Číst článek

Podíl na tom měl i dvaadvacetiletý Lauko, jenž vstřelil gól na 2:1 a radoval se ze své první trefy v NHL. Český útočník po skvělé přihrávce Nicka Foligna zakončil rychlý protiútok.

Pittsburgh v úvodních 12 minutách druhé třetiny vstřelil čtyři branky a odskočil na 5:2, závěr zápasu ale patřil Bostonu. Na 3:5 ještě v průběhu druhé třetiny snížil Brad Marchand.

Kontaktní branku vstřelil v 52. minutě Zacha, jenž šikovně tečoval zakončení Hampuse Lindholma a vyrovnání obstaral minutu a 17 sekund před koncem Taylor Hall.

Rozhodující branku vstřelil v čase 63:37 obránce Lindholm, který si v zápase připsal čtyři body za gól a tři asistence.

Vejmelka v utkání s Floridou kryl 41 střel soupeře a byl za svůj výkon vyhlášen první hvězdou duelu. Český brankář chytal s úspěšností přesahující 97 procent a pomohl tak Arizoně k první domácí výhře v sezoně.

Zápas se Seattlem se naopak nevydařil brankáři Calgary Danielu Vladařovi. Rodák z Prahy inkasoval pět branek z 26 střel a neodvrátil prohru Flames 4:5.

Výsledky NHL:
Tampa Bay - Ottawa 4:3, NY Rangers - Philadelphia 1:0 v prodl., Pittsburgh - Boston 5:6 v prodl., Washington - Vegas 2:3 v prodl., Chicago - NY Islanders 1:3, Dallas - Los Angeles 5:2, Calgary - Seattle 4:5, Edmonton - Nashville 7:4, Vancouver - New Jersey 2:5, Arizona - Florida 3:1, Minnesota - Montreal 4:1, San Jose - Anaheim 5:6 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme