Neuvirth vychytal Crosbyho a odvrátil vyřazení Philadelphie

Brankář Michal Neuvirth odvrátil v play off NHL 30 zákroky vyřazení hokejistů Philadelphie po výhře 4:2 v Pittsburghu.

Pittsburgh Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Neuvirth proti Sidney Crosbymu

Michal Neuvirth proti Sidney Crosbymu | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

K triumfu Flyers, kteří v sérii ztrácí 2:3 na zápasy, přispěl nahrávkou útočník Jakub Voráček, na druhé straně zaznamenal přihrávku Dominik Simon. Do druhého kola vyřazovacích bojů postoupil Winnipeg, jenž porazil Minnesotu 5:0 a sérii ovládl 4:1 na zápasy.

Pastrňák dvěma asistencemi pomohl Bostonu k vítězství nad Torontem, za poražené se trefil Plekanec

Číst článek

Třicetiletý Michal Neuvirth si připsal první start od 16. února. V předchozím duelu vystřídal Briana Elliotta a dvakrát inkasoval. Kapitán Philadelphie Claude Giroux otevřel skóre v 18. minutě po střele z první, na kterou mu pasem od mantinelu nabil Voráček.

Penguins ve druhé třetině otočili vývoj utkání, u trefy na 2:1 asistoval Simon. Flyers srovnali v 39. minutě při vlastním oslabení.

Souboj pensylvánských rivalů pomalu směřoval do prodloužení, ale 75 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl střední útočník Sean Couturier střelou od modré o návratu série do Philadelphie.

Vyrovnání měl na holi lídr Pittsburghu Sidney Crosby, ale Neuvirth jeho pokus z bezprostřední blízkosti zastavil lapačkou. Pojistku do prázdné branky při power play domácích přidal forvard Matt Read.

Winnipeg si zajistil postup už v první třetině, ve které Wild nasázel čtyři branky. Pod první vyhranou sérii v historii Jets se 30 zákroky podepsal gólman Connor Hellebuyck, jeden z trojice kandidátů na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře roku, který vychytal druhou nulu po sobě.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Pittsburgh - Philadelphia 2:4 (stav série 3:2).
Západní konference - 5. zápasy:
Winnipeg - Minnesota 5:0 (konečný stav série 4:1), Nashville - Colorado 1:2 (stav série 3:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme