Nejužitečnějším hráčem NHL byl zvolen MacKinnon z Colorada, Pastrňák se dostal do All Star týmu

Kanadský útočník Nathan MacKinnon z Colorada získal poprvé v kariéře Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA. Byl tak hlavní postavou slavnostního vyhlášení vítězů pěti hlavních individuálních cen za uplynulou sezonu zámořské ligy v Las Vegas. Český útočník David Pastrňák z Bostonu figuruje na pozici pravého křídla druhého All Star týmu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nathan MacKinnon

Nathan MacKinnon | Zdroj: Reuters

Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře obdržel Connor Hellebuyck z Winnipegu. James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího obránce získal další Američan Quinn Hughes z Vancouveru.

Nejsmutnější rekordman NHL: Perry prohrál čtyři finále Stanley Cupu za posledních pět let

Číst článek

Nejlepším nováčkem za minulou sezonu a držitelem Calder Memorial Trophy byl vyhlášen osmnáctiletý kanadský útočník Connor Bedard z Chicaga, jednička loňského draftu.

Osmadvacetiletý centr MacKinnon, který je po celou dosavadní kariéru v NHL věrný barvám Avalanche a v roce 2022 s nimi slavil zisk Stanley Cupu, dosáhl na nejprestižnější individuální cenu s velkým náskokem.

V hlasování členů Asociace profesionálních hokejových novinářů získal 1740 bodů, zatímco zbývající finalisté Nikita Kučerov z Tampy Bay 1269 a Connor McDavid z Edmontonu, jenž loni uspěl již potřetí, 845 bodů. Pastrňák byl osmý se 41 body.

Hartovu trofej získal MacKinnon na čtvrtý pokus, co se dostal mezi trojici finalistů. Po sezoně 2017/18 byl druhý za Taylorem Hallem z New Jersey, v ročníku 2019/20 si to zopakoval, když se před něho dostal Leon Draisaitl z Edmontonu.

O rok později byl třetí, když vedle vítězného McDavida skončil před ním také Auston Matthews z Toronta, vítěz Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce minulé sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme