Čtyřbodový McDavid udržel Edmonton ve finále NHL, v sérii proti Floridě prohrává už jen 2:3 na zápasy

Edmonton ve finále Stanley Cupu odvrátil druhý mečbol Floridy a po výhře 5:3 v sérii prohrává už pouze 2:3 na zápasy. Důležité vítězství řídil Connor McDavid, jenž se blýskl čtyřmi body za dva góly a dvě asistence.

Video Sunrise Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Edmontonu Evan Bouchard během finále Stanley Cupu proti Floridě

Hokejista Edmontonu Evan Bouchard během finále Stanley Cupu proti Floridě | Foto: Sam Navarro | Zdroj: USA TODAY Sports

Edmonton na Floridu odletěl povzbuzený vysokým domácím vítězstvím 8:1 a skvělé rozpoložení potvrdil i na ledě Panthers. Oilers v šesté minutě poslal do vedení Connor Brown, jenž v oslabení vystihl na obranné modré čáře nahrávku Brandona Montoura a v samostatném úniku skvělým bekhendovým blafákem poslal hosty do vedení.

Edmonton přejel Floridu 8:1 a snížil stav finále na 3:1, dosavadní hrdina play off Bobrovskij musel střídat

Číst článek

V úvodu druhé třetiny Oilers odskočili do tříbrankového náskoku. V přesilovce nejprve udeřil nejlepší střelec vyřazovacích bojů Zach Hyman, jenž v pátém zápase finále ukončil čekání na gól, a v čase 25:00 zvýšil na 3:0 McDavid.

Nejproduktivnější hráč play-off se svým druhým bodem v zápase dostal na hranici 40 bodů v play off, kterou dosud překonali jen Wayne Gretzky (1985, 1988 a 1993) a Mario Lemieux (1991).

Panthers ve zbytku zápasu převzali iniciativu a stupňovali tlak. Na branku Matthewa Tkachuka odpověděl přesným zásahem veterán Corey Perry, poté ale domácí zabrali a díky brankám Evana Rodriguese a Olivera Ekmana-Larssona se dostali se na dostřel.

Poslední slovo ale měl Connor McDavid. Kapitán Oilers gólem do prázdné branky pečetil výhru 5:3 a podruhé za sebou v jednom zápase zaznamenal čtyři body. Edmonton udělal další krok k tomu, aby jako druhý tým v historii otočil finálovou sérii ze stavu 0:3 na zápasy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme