Obrovské emoce. Jsem rád, že jsme postoupili, radoval se střelec postupového gólu Liberce Najman

Liberečtí hokejisté postoupili mezi osm nejlepších týmů extraligy. Bílí Tygři porazili v rozhodujícím pátém utkání předkola play-off Plzeň 4:3 v prodloužení, když v jeho druhé minutě skóroval Adam Najman. Dvaadvacetiletý útočník tak odstartoval dlouhé ovace domácích fanoušků.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(zleva) Oscar Flynn z Liberce a Adam Najman z Liberce slaví Najmanův rozhodující gól v prodloužení

(zleva) Oscar Flynn z Liberce a Adam Najman z Liberce slaví Najmanův rozhodující gól v prodloužení | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Obrovské emoce a jsem hrozně rád, že jsme postoupili a zvládli to. Ta série byla hrozně náročná,“ líčil pro Radiožurnál Sport bezprostřední pocity střelec vítězné branky Adam Najman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hokejisté Liberce hodnotí postup do čtvrtfinále extraligy

Liberečtí se museli vypořádat se špatným vstupem do zápasu. Brzy prohrávali 0:3. K obratu je mohla nastartovat vedle zákroku gólmana Petra Kváči nefunkční časomíra.

Kostka nad ledem nabídla první údaje až v deváté minutě, kdy hosté měli k dobru tříbrankové vedení.

„Myslím, že nás nastartoval ten zákrok a od té doby jsme začali hrát. Ani nevím, jak ten čas běžel. Pořád jsem se ptal na stopky, bylo tam jedno oslabení, kdy to ještě nešlo a tam potřebujete vědět čas. Naštěstí mi to hlásili seshora, ale oživil nás ten první gól,“ doplnil Adama Najmana liberecký trenér Patrik Augusta. On sám nepřestával věřit v obrat.

„Protože po tom nešťastném začátku, kdy jsme ze třech střel dostali tři góly, tak v ten moment jsme měli ještě spoustu času a věřil jsem v sílu mužstva. Páté nebo sedmé zápasy jsou rozhodující a jsou to zápasy, které si vždy budeme v našich kariérách pamatovat.“

Zklamání v Plzni

Naopak ve špatném si ho budou pamatovat plzeňští hokejisté. Neměli za sebou dobré období. Prohráli v extralize deset duelů v řadě. Nakonec ale potvrdili, že vyřazovací část je opravdu jinou soutěží.

„Mrzí to hodně. Mohli jsme to rovnou v klidu uhrát za stavu 3:0. Nechali jsme si vyrovnat a pak už to bylo 50 na 50, ale myslím, že to byla vyrovnaná série a uspět mohl kdokoliv. Bohužel pro nás Liberec dal gól a přejeme jim hodně štěstí dál,“ zmínil k rozhodující bitvě plzeňský kapitán Jan Schleiss. Jeho tým se po sérii porážek dokázal zvednout a Liberec potrápil.

Pro plzeňské porážkou sezona končí. Bílí Tygři si jí minimálně o čtyři zápasy čtvrtfinále prodlouží. Sérii s Hradcem Králové rozehrají v neděli na východě Čech.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme