Sparta přijde o svou oporu, obránce Hancko podle médií přestoupí za čtvrt miliardy do Feyenoordu

Fotbalová Sparta se podle serverů iDNES.cz a iSport.cz domluvila s Feyenoordem Rotterdam na přestupu obránce Dávida Hancka. Pražský klub za slovenského reprezentanta dostane 200 milionů korun, dalších 50 milionů korun tvoří bonusy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dávid Hancko

Dávid Hancko | Zdroj: Reuters

Hancko přišel do Sparty v létě 2019 z Fiorentiny na hostování s opcí, které Letenští nejprve prodloužili o rok a loni čtyřiadvacetiletého zadáka koupili údajně za zhruba 60 milionů korun.

‚Přestup do Turecka byl na spadnutí.‘ Trpišovský překvapil nasazením Plavšiće, ten pak chyboval u gólu

Číst článek

Stoper či levý bek se vypracoval ve velkou oporu a v této sezoně také plnil roli kapitána během zranění Ladislava Krejčího mladšího.

Odchovanec Žiliny se ale na konci července také podepsal pod vyřazení Sparty z kvalifikace Evropské konferenční ligy, když po jeho obrovské chybě Viking Stavanger v nastaveném čase odvety 2. předkola vstřelil rozhodující gól na 2:1.

Za Spartu, které předloni pomohl k triumfu v domácím poháru, Hancko odehrál 102 soutěžních zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 11 asistencí. Českou nejvyšší soutěž opouští s bilancí 76 utkání, 14 gólů a osmi asistencí.

Podle médií měl Feyenoord o Hancka dlouhodobě velký zájem a postupně zvyšoval nabídku. Trenér Sparty Brian Priske po nedělní ligové výhře 2:0 nad Olomoucí uvedl, že si tým bez slovenského obránce ani nechce představit. Podle dánského kouče by si Hancko v případě setrvání na Letné mohl po sezoně vysloužit ještě lepší přestup.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme