Sparta udolala Jablonec 4:3 a po dvou letech si zahraje finále poháru. V prodloužení rozhodl Hložek

Fotbalisté Sparty Praha dokázali v semifinále MOL Cupu porazit na Jablonec 4:3 a po dvou letech si tak opět zahrají o pohárovou trofej. Během základní hrací doby se na Letné měnilo skóre hned šestkrát, dva góly domácích dal exjablonský Tomáš Čvančara. Z kraje prodloužení pak na konečných 4:3 pro Spartu upravil Adam Hložek. Ve finále čeká Letenské jeden z dvojice Hradec Králové - Slovácko.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek slaví vítěznou branku do sítě Jablonce

Adam Hložek slaví vítěznou branku do sítě Jablonce | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Utkání dlouho nenabízelo větší příležitost. Severočeši, kteří jsou v lize až třináctí, udeřili z první větší šance v 35. minutě. Pilař výstavním centrem našel Tomáše Malínského a ten z voleje střelou do protipohybu nedal sparťanskému brankáři Milanu Hečovi možnost zasáhnout.

Cizinci opouští ruský fotbal. Z Moskvy uprchl bývalý ukrajinský reprezentant Voronin i Kuchtův trenér

Číst článek

Třetí celek prvoligové tabulky po inkasovaném gólu přidal a v závěru prvního poločasu srovnal. Přihrávku Bořka Dočkala na Jakuba Peška Malínský nechtěně odvrátil pouze k Tomáši Wiesnerovi. Krajní bek Pražanů se ještě neprosadil, ale Tomáš Čvančara už z dorážky ano. Z respektu ke svému bývalému týmu, odkud odešel v prosinci, jednadvacetiletý útočník gól neslavil.

Sparťané hned na začátku druhé půle otočili skóre. Nakrátko rozehraný roh prodloužil Dočkal před branku na Ladislava Krejčího mladšího, který zakončil pod břevno. V minulé sezoně pomohl ve čtvrtfinále vyřadit Jablonec hattrickem.

Abramovič je připraven opustit Chelsea, penězi z prodeje klubu chce podpořit oběti války na Ukrajině

Číst článek

V 50. minutě se po standardce hostů odrazil míč k Miloši Kratochvílovi, jenž z otočky vyrovnal. Poté se ale pět minut nehrálo, jelikož sudí Klíma konzultoval situaci s videorozhodčím Hrubešem.

Nejprve ukázal do středového kruhu na znamení regulérnosti branky, poté se přece jen šel podívat na opakované záběry, na pomoc mu netradičně přispěchal i jeden z asistentů. Gól nakonec platil, jelikož Jan Silný podle rozhodčích nebránil Hečovi v zákroku.

V 57. minutě hosté dokonali obrat. Tomáš Hübschman po rohu prodloužil hlavou míč na zadní tyč a David Štěpánek se nemýlil. 

Sparta se snažila o vyrovnání, její další branka ale neplatila kvůli ofsajdu či ruce Krejčího mladšího a Dávid Hancko poté zblízka nevyzrál na Hanuše. Rozhodčí Klíma přidal překvapivě 11 minut a domácí v páté nastavené minutě poslali duel do prodloužení, poté co Čvančara zblízka po rohu srovnal.

Letenským vyšel i úvod prodloužení. Adam Hložek se uvolnil v šestnáctce a povedenou ranou zajistil svému týmu postup do finále. O chvíli později zamířil těsně nad. Pojistit náskok domácích se nepovedlo ani střídajícímu Filipu Součkovi, jehož střelu vytěsnil Hanuš na tyč.

Sparta se postupem ideálně naladila na nedělní ligové derby na hřišti obhájce titulu Slavie. S Jabloncem se opět střetne za týden na severu Čech v dohrávce 22. kola nejvyšší soutěže.

Sparta Praha - Jablonec 4:3 po prodl. (3:3, 1:1)

Branky: 45. a 90.+5 Čvančara, 47. Ladislav Krejčí II, 92. Hložek - 35. Malínský, 50. Kratochvíl, 57. Štěpánek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme