Pokuta za tweet? Fotbalový Nottingham musí zaplatil za kritiku rozhodčích na sociální síti X

Anglická Fotbalová asociace rozhodla, že klub Nottingham Forest dostane pokutu ve výši 750 tisíc liber (22,6 milionu korun) za zpochybnění důvěryhodnosti rozhodčích. Celou ságu odstartoval dubnový zápas minulé sezony anglické Premier League mezi Evertonem a Nottinghamem, během kterého se oficiálním kanálu klubu na sociální síti X objevil rozhořčený příspěvek.

Nottingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak klubu Nottingham Forest

Znak klubu Nottingham Forest | Foto: Mike Egerton | Zdroj: Profimedia

Tehdy sestupem velmi ohrožený klub zkritizoval sudí za „extrémně chybná rozhodnutí“. Konstatoval, že mu byly upřeny tři penalty a že něco takového nehodlá akceptovat. Klub také uvedl, že před zápasem upozornil komisi rozhodčích na to, že nominovaný asistent rozhodčího u videa je fanouškem konkurenta v boji o udržení - londýnského Luton Townu.

Videoasistentem byl zkušený anglický sudí Stuart Attwell, který však svou náklonnost k Lutonu nikdy neprojevil a k situaci se během pozdějších dní nevyjádřil.

Klub z anglického regionu East Midlands se v uplynulé sezoně nakonec bojům o záchranu vyhnul, stejně jako konkurent z dubnového zápasu Everton. Do nižší soutěže zvané Championship sestoupil Luton Town společně s celky Sheffield United a Burnley.

Představitelé Nottinghamu po zahájení vyšetřování vyloučili, že příspěvek měl poukázat na zaujatost nebo zpochybnit hodnověrnost rozhodčích či fotbalu jako takového. 

Aktuálně desátý celek letošního ročníku Premier League se proti pokutě odvolal. V prohlášení na klubovém webu zpochybňuje vysokou částku, kterou musí Forest uhradit. Pro srovnání, trenér Nottinghamu Nuno Espirito Santo za kritiku rozhodčích právě ve stejném zápase dostal pokutu 40 tisíc liber (přibližně 1,2 milionu korun).

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme