Góly byly jen třešničkou na dortu. Hlavní byl skvělý týmový výkon, říká kanonýr Chorý po bitvě s Albánií

Čeští fotbalisté porazili Albánii 2:0 a dotáhli se na čelo tabulky skupiny B Ligy národů. Vedoucí Gruzie totiž prohrála v Polsku s Ukrajinou 0:1 a má teď stejně bodů jako český národní tým. Tomu v Praze na Letné výrazně pomohly dva góly útočníka Tomáše Chorého, který po letním třaskavém přestupu z Plzně do Slavie zažívá velmi vydařené období v novém klubu i reprezentaci.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý v zápase proti Albánii dvakrát skóroval

Tomáš Chorý v zápase proti Albánii dvakrát skóroval | Zdroj: Reuters

Zřejmě největší ovace si od českých fanoušků vysloužil po zápase s Albánií Tomáš Chorý. „Je to krásné. Jsem rád za dva góly, ale především mě těší týmový výkon, kterým jsme se prezentovali. To je pro mě priorita a o to se musíme opřít,“ vyprávěl po utkání dvougólový páteční střelec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Tomáše Chorého, který se dvakrát gólově prosadil proti Albánii

Velký aplaus Chorý slyšel v 87. minutě, kdy odcházel ze hřiště a byl střídán Janem Kuchtou. „Byl jsem rád za výkon, který jsem předvedl. Góly byly třešničkou na dortu, ale hlavní bylo, že se o mě mohli kluci opřít. Měl jsem z toho dobrý pocit, ale myslím si, že dobrý pocit z toho bude mít celý národ,“ řekl Chorý.

Český tým se po vítězství nad Albánií bodově dotáhl na vedoucí Gruzii, která zaváhala, když v Polsku prohrála s Ukrajinou 0:1. Právě do Vratislavi bude český tým cestovat na duel s Ukrajinou. 

„Je to jen na nás, jak k tomu přistoupíme. Když to bude jako k zápasu s Ukrajinou a Albánií, tak vůbec nemám strach. Naše mužstvo má obrovskou sílu. Samozřejmě v Polsku budou ukrajinští fanoušci, ale věřím, že tam budou i čeští. Snad nás poženou dopředu,“ těší se na pondělní souboj Chorý.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme