V Budapešti plný stadion, v Baku hrstka fanoušků. Čeští příznivci vyrazili fandit i s vědomím karantény

Čeští fotbalisté si zahrají o semifinále mistrovství Evropy, v sobotu v 18 hodin nastoupí proti Dánsku. A protože to bude v dalekém Baku, na břehu Kaspického moře, budou to tentokrát muset zvládnout s minimem svých fanoušků na stadionu.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion v Baku

Fotbalový stadion v Baku | Foto: VALENTYN OGIRENKO | Zdroj: Reuters

Před týdnem při čtvrtfinále proti Nizozemsku v Budapešti měl český tým v zádech zaplněný stadion. V Baku se ale atmosféra nemusí moc lišit od té páteční, kdy Češi na Olympijském stadionu před prázdnými tribunami trénovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Baku bude fotbalisty podporovat i hrstka fanoušků z Česka. Více v příspěvku Jana Suchana

„Když si vzpomenu, jak to bylo úžasné s našimi fanoušky v Budapešti, po dlouhé době vnímat plný stadion... Tady se obávám, že to bude naopak, což fotbalové atmosféře neprospívá,“ podotkl Jaroslav Šilhavý, trenér české reprezentace, která navzdory dlouhé a komplikované cestě nějaké fanoušky v Baku mít bude.

„Budeme tady v desítkách držet českou vlajku a poctivě fandit, abychom se mohli těšit do Wembley,“ popsali Radiožurnálu fanoušci z jihomoravských Novosedel.

„Vyrazili jsme s vědomím, že nás čeká karanténa. Naštěstí jsou tam dva státní svátky, ve středu dáme home office, pak PCR test a pak vzhůru do práce. A někteří z nás jsou už plně očkovaní,“ vysvětlil jeden z českých fanoušků.

Souboj Česko – Dánsko o postup do semifinále fotbalového Eura začne na stadionu v Baku v sobotu od 18 hodin a Radiožurnál i Radiožurnál Sport ho celý odvysílají v přímém přenosu. Sledovat jej můžete také v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme