Euro jako loučení ikony Kroose. Ronaldo s Modričem konec kariéry v národním týmu ještě nepotvrdili

Letošnímu mistrovství Evropy ve fotbale by slušel podtitul „loučení legend“. Po vyřazení z turnaje ukončil kariéru německý záložník Toni Kroos. Nejistá je také reprezentační budoucnost Chorvata Luky Modriče nebo Portugalce Cristiana Ronalda.

Praha / Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo v dresu Portugalska.

Cristiano Ronaldo jako lídr portugalské reprezentace | Foto: Rafael Marchante | Zdroj: Reuters

Semifinále fotbalového mistrovství Evropy nabídne souboje světových gigantů. V úterý se utká Španělsko s Francií a ve středu proti sobě nastoupí Nizozemsko s Anglií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká expert Pavel Horváth o reprezentační kariéře Cristiana Ronalda

Některé velmoci však v boji o medaile chybí. Například domácí Němci, kteří litují vyřazení dvojnásob. Euro totiž bylo rozlučkou pro záložníka Toniho Kroose. Svůj poslední evropský šampionát zřejmě odehrál i devětatřicetiletý Portugalec Cristiano Ronaldo.

Trenér portugalské reprezentace Roberto Martínez nechtěl na poslední tiskové konferenci Ronaldův možný konec u národního týmu komentovat. Pouze řekl, že vyřazení je stále čerstvé, bolestivé a není prostor řešit jednotlivce. Jestli bude hvězdný Ronaldo pokračovat, dosud neprozradil ani sám legendární útočník.

Podle experta Radiožurnálu Sport Pavla Horvátha však Ronaldo nebyl na turnaji příliš platný. „Už úplně Portugalcům nepomáhal. Myslím si, že mají lepší hráče. Na druhou stranu Ronaldo má obrovský respekt. V Portugalsku je národní hrdina. A jeho kariéra v nároďáku byla skvělá,“ myslí si pětinásobný český šampion, který se s Ronaldem potkal v době, kdy oba hráli za Sporting Lisabon.

Horváthovi tenkrát bylo 25 a Portugalcovi o deset let méně. Rodák z ostrova Madeira si na českého špílmachra vzpomněl i před pár lety, když byl Horváth na návštěvě v Juventusu Turín. V italském velkoklubu tehdy byl viceprezidentem Pavel Nedvěd a Ronaldo patřil mezi hlavní tahouny.

„Měl jsem to štěstí, že jsem byl u Pavla Nedvěda v Juventusu na dvou stážích. A tam jsem se s Ronaldem potkal. A Méďa mu připomněl, že jsem hrál za Sporting. A Ronaldo řekl, že si můj obličej pamatuje. ‚Pamatuju si tě, podával jsem ti balóny,‘ říkal. Takže jsem mu řekl, že to je super, že jsme dopadli oba stejně. Je vtipné, že si mě pamatoval. Byl jsem samozřejmě rád,“ vyprávěl Horváth ve svém pravidelném pořadu Radiožurnálu Sport Desítka Pavla Horvátha.

Budoucnost ‚CR7‘

Podle někdejšího reprezentačního záložníka bude Ronaldova kariéra pokračovat na klubové úrovni a za reprezentaci by mohl zasáhnout do kvalifikace na světový šampionát. 

Samozřejmě na klubové úrovni asi pravděpodobně bude ještě hrát a uvidíme, jak se k tomu Ronaldo postaví v kvalifikaci na mistrovství světa. Myslím, že už v tuhle chvíli má Portugalsko lepší hráče. Ale uvidíme, jak se rozhodne CR7,“ uvažuje Horváth.

Rozhodnutý zatím není ani další portugalský veterán Pepe nebo kapitán Chorvatska Luka Modrič. Naopak jasno má německý středopolař Kroos, který po vyřazení na Euru skončil s fotbalem na reprezentační i klubové úrovni.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme