Překážkářka Jíchová vypadla v semifinále mistrovství světa. Zlepšený čas oproti rozběhu na postup nestačil

Nikoleta Jíchová na atletickém mistrovství světa v Budapešti v běhu na 400 metrů překážek do finále nepostoupila. Byla sice o devět setin rychlejší než v rozběhu, ale čas 55,01 znamenal v semifinále jen šesté místo. Olympijský limit 54,85, pro nějž si do maďarské metropole přijela, tak zatím nesplnila a letenku do Paříže ještě jistou nemá.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikoleta Jíchová v semifinále

Nikoleta Jíchová v semifinále | Foto: Iva Roháčková

Ve svém rozběhu měla dvě medailistky z loňského šampionátu. Stříbrná Nizozemka Femke Bolová roli favoritky suverénně zvládla v čase 52,95, bronzová Američanka Dalilah Muhammadová doběhla třetí a ve finále nebude.

1:52

Ve finiši je na mě spoleh, ale musím být rychlá celých 400 metrů, říká překážkářka Jíchová po postupu

Číst článek

Nejrychlejší byla její krajanka Shamier Littleová v čase 52,81 a ukázala, že je v dobré formě i osm let od stříbra z Pekingu, kde prohrála jen se Zuzanou Hejnovou.

Američanka Kendra Harrisonová se v rozběhu na 100 m překážek nešetřila. I s náskokem běžela naplno až do konce a čas 12,24 byl jen čtyři setiny za jejím bývalým světovým rekordem z roku 2016. Rychleji od té doby běžela jen Tobi Amusanová z Nigérie. Harrisonová se také dostala do čela letošních světových tabulek.

V rozbězích na 800 m byl nejrychlejší Keňan Emmanuel Wanyonyi v čase 1:44,92. Jeho slavnějším krajanům se ale vstup do šampionátu vůbec nepovedl. Dva nejlepší z olympijských her v Tokiu Emanuel Korir a Cheruiyot Rotich pomalé rozběhy takticky nezvládli a skončili v poli poražených.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme