Na US Open se řeší i Davis Cup. Francie tu má 3 týmy, všiml si Radek Štěpánek

Na tenisové US Open jel jako trenér Jiřího Veselého, ale v těchto dnech už je hlavně daviscupovým kapitánem. Jaroslav Navrátil má za sebou v New Yorku i několik schůzek s hráči, kteří hned po grandslamovém turnaji pocestují k semifinálovému zápasu do Francie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi mohou slavit. Porazili Japonsko a postoupili do semifinále Davis Cupu

Češi mohou slavit. Porazili Japonsko a postoupili do semifinále Davis Cupu | Zdroj: Reuters

„Francouzi mohou poskládat dva daviscupové týmy. A tady mají 3,“ glosuje Radek Štěpánek francouzské zastoupení na US Open. Se 13 tenisty měla Francie nejvíce hráčů v pavouku prvního kola mužské dvouhry.

Soupeři Čechů v semifinále DC navíc mají velkou motivaci. „Už se jim dlouho nepodařilo v Davis Cupu ničeho velkého dosáhnout. Určitě tam bude velký hlad, aby mohli pojmenovat nové mušketýry,“ ví zkušený tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

S daviscupovými reprezentanty mluvil v New Yorku reportér ČRo Jaroslav Plašil

Právě Štěpánek se hodně zasloužil o poslední dvě vítězství v týmové soutěži. Nyní ale může být důležitý i mimo dvorec. Musí zvážit, jestli bude týmu prospěšnější v roli plně vytížené dvojky nebo naopak v pozici hráče, který v pátek pošetří síly pro případnou rozhodující nedělní dvouhru.

„Nebude to jen o komunikaci kapitána Navrátila se Štěpánkem nebo Rosolem. Chci, abychom si všichni sedli a každý k tomu něco řekl, abychom udělali nejvíc, co můžeme,“ plánuje kapitán Jaroslav Navrátil.

Pro Lukáše Rosola mluví lepší výsledky v posledních měsících i antukový povrch, na kterém se bude semifinále na Roland Garros hrát. Radek Štěpánek má zase nesrovnatelně větší zkušenosti, a třeba páteční singlový zápas mu většinou slouží jako rozehrávka před klíčovou sobotní čtyřhrou.

„Hrával jsem s prvními hráči soupeřů. Bod jsem nečekal, ale viděl jsem, jaký to má vliv na další dny,“ připomíná Radek Štěpánek, který ale kvality Lukáše Rosola vnímá, a neměl by problém s tím pustit ho v pátek na dvorec.

Přátelství jde stranou, Berdycha čeká v úvodu US Open tréninkový kolega Hewitt

Číst článek

„Nebude to pro mě špatné, když vyhraje,“ dává si s úsměvem podmínku pětatřicetiletý veterán.

A Lukáš Rosol je na tom podobně: „Budu rád, když bude hrát ten, kdo udělá bod, ať je to kdokoli. Kdo bude v nejlepší formě ve středu a čtvrtek, kdy to kapitán rozhodně, ten bude hrát.“

K daviscupovému utkání ve Francii odcestují čeští tenisté za necelé dva týdny a týmový kapitán doufá, že v kompletní sestavě, tedy i s obvyklým lídrem Tomášem Berdychem, kterého od Wimbledonu sužovaly zdravotní problémy, v tuto chvíli snad už překonané.

Zatímco Francouzi by v případě absence některé z opor povolali srovnatelně kvalitního náhradníka, čeští obhájci titulu rozhodně takové možnosti nemají. „Nechci předbíhat. Mám čtyři hráče, ale kdyby se cokoli stalo, byl by to velký zásah do týmu,“ tuší Jaroslav Navrátil.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme