Po zranění jsem se dala dohromady, trénuje se mi dobře, říká před startem Wimbledonu Vondroušová

Na jihozápadním okraji Londýna v pondělí začne nejslavnější tenisový turnaj světa, 137. ročník Wimbledonu. Speciální bude pro Markétu Vondroušovou, která poprvé v kariéře obhajuje titul na některém z grand slamů. Její loňský senzační triumf připomínají návštěvníkům i velké plakáty – například ve stanici metra Southfields.

Od zpravodaje z místa Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondorušová

Markéta Vondorušová | Foto: John Walton | Zdroj: Profimedia

Pokud fanoušci míří na některý ze zápasů tenisového Wimbledonu, jako první věc po příjezdu do stanice metra Southfields uvidí velké plakáty, na kterých je právě obhájkyně titulu Vondroušová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z Londýna, kde v pondělí začíná tenisový Wimbledon

„Byly jsme se tam podívat, metrem jsme s mamkou a sestrou jely od města. Fotily jsme se s tím, ale mám z toho zvláštní pocity. Ale vlastně je to hezké,“ přiznává Markéta Vondroušová.

Ta má jako obhájkyně titulu podle letité tradice pevný začátek svého úvodního zápasu – úterý 14.30 českého času na centrálním dvorci, na kterém si mohla i zatrénovat. A využít aspoň nějaký benefit plynoucí z loňského úspěchu.

„Trénuje se mi tu lépe, ale nesnažím se toho využívat. Pomáhá mi to v tom, že trénuju na lepším centrálním kurtu a mám dobrou šatnu, kam může jen šestnáct nejvýše nasazených,“ říká Markéta Vondroušová, která se, přestože není zvlášť pověrčivá, rozhodla pro bydlení se svým nejbližším týmem ve stejném domku jako loni.

Výhra pro dědečka, královna Wimbledonu a podpora rodiny. Jaký je Olympijský rok Markéty Vondroušové?

Číst článek

„Nejsem blázen, co by dělal vše stejně, takže se snažím věci držet v určitých mezích. Dům je dost velký na to, aby nás pojal, je nás tu hodně. Je to super a jsme rádi, že to vyšlo,“ popisuje rodačka ze Sokolova.

A jedním z obyvatelů londýnského domu je také fyzioterapeut Martin Janoušek, který ještě před pár dny pomáhal fotbalovému národnímu týmu na evropském šampionátu v Německu.

„Samozřejmě jsem si nepřála, aby prohráli, ale pro mě to bylo vlastně dobře,“ usmívá se Markéta Vondroušová, která se za Martinem Janouškem nedávno vydala, když byl ještě národní tým v Hamburku, a byla to souhra štěstí v neštěstí, že byl tak blízko, protože se jen dvě hodiny odtud poranila při pádu na turnaji v Berlíně.

„Bolela mě kyčel, měla jsem i menší otok. Pár dní jsem nehrála, dala jsem se dohromady, trénuje se mi dobře a nohy mě drží. Bude to v pohodě,“ věří Markéta Vondroušová.

V úvodní den Wimbledonu vstoupí do londýnského Grand Slamu pět českých tenistů. V mužské dvouhře se v pondělí představí debutant Jakub Menšík, v ženském singlu pak Brenda Fruhvirtová, Linda Nosková, Karolína Plíšková a Karolína Muchová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme