Berdych podlehl Gulbisovi 0:3 na sety a na Roland Garros končí

Poslední český tenista skončil ve dvouhře French Open. Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále s Lotyšem Ernestsem Gulbisem po setech 3:6, 2:6 a 4:6 a na turnaji končí. Gulbis se v semifinále potká se Srbem Djokovićem, který také 3:0 na sety zdolal Kanaďana Raonice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych neměl ideální den a prohrál

Tomáš Berdych neměl ideální den a prohrál | Zdroj: ČTK

Berdych nezačal zrovna ideálně, v prvních třech gamech uhrál pouze dva míčky a zbytek spíše zkazil, než že by si je soupeř uhrál. Rázem český tenista prohrával 0:4 a na podání šel Lotyš.

Jenže jako kdyby se Berdych uklidnil, rozehrál a začal sbírat body. Snížil na 2:4, za stavu 3:5 měl při soupeřově podání brejkbol, ale dvě Gulbisova esa v řadě mu vzala naději na zisk prvního setu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem mluvil po zápase Jaroslav Plašil

Už v první hře druhé sady se Gulbis dostal ke dvěma brejkbolům, ten druhý využil bekhendem po čáře a opět dostal Berdycha do pozice toho, kdo dotahuje. Světlé momenty Berdychovy hry střídaly chyby, delší výměny zpravidla prohrával a proti brejkbolu za stavu 1:3 dal dvojchybu. Druhý set - 2:6.

Podobný průběh třetího setu rychle zlomil naděje českého tenisty. Svůj první servis si Berdych prohrál a do konce zápasu už ho zpět nezískal. O jedno kolo tak zaostal za svým maximem na druhém grandslamu, kterým je semifinále z roku 2010.

"Prostě to neletělo. Ty balóny nebyly dost agresivní na to, abych z toho mohl něco vytvořit. Když jsem to začal víc tlačit, tak jsem ztrácel přesnost, rytmus a trochu se v tom pak člověk plácá," vysvětloval unaveně Berdych.

"Na antuce to proti němu může jít, ale s daleko lepším výkonem, než jsem předvedl," dodal.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gulbis (18-Lot.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 6:2, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Raonic (8-Kan.) 7:5, 7:6 (7:5), 6:4.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme