Nikdy jsem neměl velké sny, říká patron McDonald's Cupu Gebre Selassie

Řada fotbalových osobností už podpořila žákovský McDonald´s Cup. Stačí zmínit jména jako Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Václav Kadlec, Petr Čech a Pavel Horváth. Štafetu od nich převzal obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní patron Theodor Gebre Selassie s tím loňským, kterým byl Pavel Horváth

Letošní patron Theodor Gebre Selassie s tím loňským, kterým byl Pavel Horváth | Foto: McDonald's Cup

Theodor Gebre Selassie se stal patronem sedmnáctého ročníku McDonald´s Cupu. Stoprocentně se objeví v dějišti červnového finálového turnaje.

„V loňském roce jsem byl na finále, kdy byl patronem Pavel Horváth. Tam mi bylo nabídnuto, abych se stal partnerem příští rok, tak jsem to přijal,“ popsal sled událostí sedmadvacetiletý fotbalista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbal musí děti hlavně bavit, říká patron sedmnáctého ročníku McDonald´s Cupu Theodor Gebre Selassie

Nabídku přijal především proto, že má v živé paměti vzpomínky na dobu, kdy on sám obouval žákovské kopačky.

„Tento turnaj jsem hrál, ale nevyhráli jsme ho ani jsme se nedostali na finálový turnaj, ale bylo to příjemné zpestření,“ zavzpomínal Gebre Selassie.

Každý mladý hráč má své velké vzory. Pokud se s nimi může potkat během turnaje, bývá to zážitek, který dlouho zůstane v paměti. Také reprezentační obránce vzhlížel k jedné ikoně.

„Určitě to byl Tomáš Rosický, který sice není o tolik starší než já, ale už v té době hrál za Spartu. Už v té době byl velký hráč.“ K tomu všemu patří sbírání autogramů. Na nejrůznější věci i části těla.

„Samozřejmě jsem si nechával podepisovat, ale nebyl jsem takový nadšenec, že bych běhal za každým a přetahoval se.“ Možná ale třeba na turnajích už mladý Theodor Gebre Selassie přemýšlel, kde by rád v budoucnu působil. Bundesliga se prý v jeho snech neobjevovala.

„Nikdy jsem takové sny neměl. Dalo by se říct, že jsem překonal své očekávání. Nikdy jsem neplánoval, kde budu hrát. Vždycky jsem chtěl, aby mě to bavilo.“

Fotbalový McDonald´s Cup nabízí letos už sedmnáctý ročník

Číst článek

Ve Werderu hra určitě baví. V už skončeném ročníku Bundesligy mužstvu patřila dvanáctá příčka. Bývalý hráč Jihlavy, Slavie a Liberce si na německý fotbal zvykl rychle.


Nakonec je typem moderního ofenzívního obránce. Disponuje s velkým fyzickým fondem a tak nepřekvapí, že v sestavě mužstva z Brém chyběl jen v pěti zápasech.

„Ale nejsem rozhodně spokojený, i když to bylo lepší než v první sezoně. Doufám, že stoupající trend bude pokračovat a příští rok to zase bude o něco lepší,“ zhodnotil své účinkování v nejvyšší německé soutěži třebíčský rodák a patron sedmnáctého ročníku McDonald´s Cupu Theodor Gebre Selassie.

V Uherském Hradišti 9. a 10. června při finále určitě každému z malých fotbalistů poradit, na co během kariéry nezapomenout. Už v pondělí přitom startují krajská finále dnes už tradičního turnaje.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme