Slámova Bába z ledu se do souboje o Oscara nedostala. O vítězích se rozhodne v březnu

Americká filmová akademie postupně zužuje seznam nominací v oscarových kategoriích, z nichž 23. ledna vybere skupinu finalistů. Napsal to v pondělí list The Holywood Reporter. Do souboje o nejlepší cizojazyčný film za rok 2017 akademici vyslali devět filmů, český snímek Bába z ledu režiséra a scenáristy Bohdana Slámy mezi nimi není.

Praha/Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Kronerová a Pavel Nový v hlavních rolích filmu Bába z ledu

Ze snímku Bába z ledu | Foto: Falcon

Slámův film, natočený v česko-slovensko-francouzské koprodukci, poslala v září do oscarového klání Česká filmová a televizní akademie. Čeští akademici vybírali ze 13 českých hraných, dokumentárních a animovaných snímků.

Bába z ledu popírá mýty o stáří. V cynicky upřímném dramatu prožijete nový začátek i po šedesátce

Číst článek

O Oscara nyní soupeří filmy z Izraele, Německa, Maďarska, Senegalu, Jižní Afriky nebo Libanonu. Úspěšný byl také ruský snímek Nemilovaní režiséra Andreje Zvjaginceva, Fantastická žena z dílny chilského režiséra Sebastiána Lelia nebo Čtverec švédského režiséra Rubena Östlunda, který při letošním udílení Evropských filmových cen získal hlavní trofej i prvenství v dalších pěti kategoriích.

Zúžený výběr oznámila Americká filmová akademie rovněž v kategoriích o nejlepší vizuální efekt, nejlepší píseň nebo nejlepší dokumentární film, uvedl The Holywood Reporter. Oscary za rok 2017 se budou rozdávat na ceremoniálu v Los Angeles 4. března.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme