Skriptka filmu Rust žaluje Baldwina. ‚Nebyla ani zmínka o tom, že by měl z pistole vystřelit,‘ tvrdí

Skriptka Mamie Mitchellová zažalovala herce a producenta Aleca Baldwina poté, co během natáčení zastřelil Halynu Hutchinsovou. Výstřel podle ní nebyl ve scénáři. Baldwin spolu s dalšími producenty, kterých se žaloba týká, se k věci ještě nevyjádřil. Policie případ stále vyšetřuje. Informoval o tom server BBC.

Santa Fé Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zesnulá kameramanka Halyna Hutchinsová

Zesnulá kameramanka Halyna Hutchinsová | Zdroj: Profimedia

Alec Baldwin zastřelil během natáčení snímku Rust kameramanku Halynu Hutchinsovou a postřelil režiséra Joela Souzu. Stalo se tak 21. října, policie herce zatím z ničeho neobvinila. Podle vyšetřování střílel ze zbraně, která sloužila jako rekvizita.

Baldwin úmyslnou střelbu popírá, prý šlo o nehodu. „Byla to moje kamarádka. V den, kdy jsem přijel do Santa Fe a začal natáčet, vzal jsem ji s Joelem na večeři,“ řekl o Hutchinsové.

‚Byla to moje kamarádka.‘ Baldwin po neúmyslném zastřelení kameramanky poprvé promluvil na video

Číst článek

Podle Mitchellové ale střelba nutná nebyla. V žalobě uvádí, že ve scéně měla kamera zabrat hercovy oči, následně krvavou skvrnu na jeho rameni a nakonec jeho hrudník, v záběru mělo být vidět, jak ruka vytáhne zbraň z pouzdra.

„Ve scénáři nebyla ani zmínka o tom, že by měl Baldwin nebo někdo jiný z pistole vystřelit,“ informovala Mitchellová. Podle její právničky Baldwin „hrál ruskou ruletu, když se rozhodl vystřelit, aniž by se nejprve ujistil o neškodnosti zbraně“. Dodala, že nedostatek bezpečnosti na pracovišti „znamenal, že smrt nebo zranění byly očekávatelné“.

Prostředí natáčení bylo nebezpečné i podle některých členů štábu. Technik Serge Svetnoy na svém facebooku uvedl, že za neštěstí může nedbalost a neprofesionalita. Jiní zaměstnanci ale podle BBC nedostatek bezpečnostních opatření popřeli.

Člen štábu podal žalobu na Baldwina i zbrojířku kvůli zastřelení kameramanky. Požaduje odškodnění

Číst článek

„Proběhlo několik setkání, na kterých se probírala bezpečnost. Někdy i vícekrát za den,“ řekla kostymérka Terese Magpale Davisová. Dodala, že neúmyslné výstřely se „dějí častěji, než byste si mysleli“.

Mitchellová stála přibližně metr daleko od Baldwina, když vystřelil. „Střelbu a zvuk výstřelu si vybavuji pořád znovu a znovu,“ vzpomíná. Její žaloba viní herce z napadení, úmyslného vyvolání emocionální tísně a záměrného ublížení na zdraví. Jedná se o druhou žalobu Baldwina ode dne střelby.

Katherine Vašíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme