Vedení ČEZu má k doplnění o jaderného odborníka měsíc

Elektrárenské společnosti ČEZ hrozí až deset miliónů korun pokuty. Dostane jí pokud nebude mít v představenstvu člověka s odbornou kvalifikací pro jadernou bezpečnost jak jí to ukládá zákon.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ

ČEZ

Elektrárenská firma totiž provozuje jaderné zařízení a nyní tuto podmínku nesplňuje.

Podle předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové ale postih ČEZu zatím bezprostředně nehrozí.

"Ta situace nevyžaduje akutní řešení. Máme představu, že pokud doplnění představenstva o člověka s příslušnou odbornou kvalifikací proběhne v řádu měsíce, tak bude vše v pořádku. To, co od ČEZu vyžadujeme, je, aby podnikalo kroky k nápravě situace.

ČEZ nemá ve svém čele odborníka na jadernou energetiku po pátečním odvolání generálního ředitele Jaroslava Míla. Jeho odvolání bylo oficiálně zdůvodněno nekvalitní komunikací se státem, tedy většinovým vlastníkem společnosti. Bývalého šéfa představenstva kritizovali především ministři financí a průmyslu a obchodu Bohuslav Sobotka a Milan Urban.

Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme