Restaurace, do které si na rodinný oběd nezajdete. Kuchař v Itálii otevřel podnik pro dva hosty

Když si člověk založí restauraci, obvykle chce, aby mu tam chodilo co nejvíc lidí. Jeden kuchař v Itálii se ale vydal přesně opačným směrem - založil si hospodu maximálně pro dva hosty. A dal si to rovnou na vývěsní štít. Jeho podnik se jmenuje Solo per Due.

Vacone (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel restaurace Remo di Claudio slibuje návštěvníkům unikátní romantický zážitek se všemi podrobnostmi dotaženými k dokonalosti.

„Pokaždé se zákazníkem předem dohodneme všechny detaily a zjistíme, co vlastně slaví. Důležitý je taky příjezd. Musíme mít čas všechno připravit a zapálit všechny svíčky - jen v zahradě jich je 50,“ citoval Claudia Radiožurnál.

Potravina budoucnosti? Finové začali prodávat chleba z hmyzu, na bochník potřebují 70 cvrčků

Číst článek

Restaurace je vlastně jen kamenný domeček v zahradě, kde návštěvníky neruší nic kromě číšníka přinášejícího jídlo - je to vlastně číšník, kuchař a majitel v jedné osobě. Je navíc v klidné venkovské oblasti v městečku Vacone asi 50 kilometrů severně od Říma.

Večeře v Solo per Due samozřejmě není zadarmo. Vyjde na 500 eur (v přepočtu skoro 13 tisíc korun). Za luxusní vína nebo zvláštní květiny si ale hosté ještě připlatí.

Na serveru TripAdvisor, který hodnotí hotely a restaurace, má Solo per Due 4,5 hvězdičky z pěti a desítky nadšených recenzí. Majitel říká, že každý rok k němu přijede asi 250 návštěvníků.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme