Zdeněk Pohlreich: Mladí mají blíž k levici. Chápu to, ale radost z toho nemám

Zdeňka Pohlreicha znají především diváci televizního pořadu Ano, šéfe!, který následovala řada dalších gastroshow. V současnosti se ale šéfkuchař věnuje výhradně svým pražským podnikům Café Imperial, Divinis a Next Door a kariéru moderátora opustil. „Mám více volného času, nejezdím 60 tisíc kilometrů za rok a je spousta dní, které mohu trávit s rodinou nebo po svých hospodách,“ říká v pořadu Osobnost Plus.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich | Foto: Věra Luptáková

Z televizní obrazovky Pohlreich odešel po deseti letech a svého rozhodnutí nelituje. „Od té doby žiji jiný život,“ vysvětluje ve vysílání Českého rozhlasu Plus. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Osobnosti Plus je Zdeněk Pohlreich

Několikrát se v minulosti vymezil vůči mladým, levicově smýšlejícím lidem. „Hromady těch, kteří se vyjadřují k dění a mají ambici někomu radit, nic o věcech nevědí. Logicky to patří k věku. Mladí lidé mají blíž k levicovému myšlení než k tvrdé práci a k tomu být zticha. Chápu to, radost z toho ale nemám a nemůže ji mít nikdo,“ říká.

„Šílená představa je, že všichni budou žít zadarmo. Ti, kteří mají dluhy, je nebudou platit a další podobné vynálezy, které vymysleli. Celkově se ale o politice nechci bavit. Nemá to smysl,“ dodává.

Praxe, praxe, praxe

K práci a morálce v kuchyni má šéfkuchař velmi pragmatický přístup, výhrady ale má k českému vzdělávání v oblasti gastronomie. Považuje ho za nepružné a systém výchovy nových kuchařů podle něj nefunguje.

„Tahají se do toho věci, které s řemeslem nesouvisejí - například maturita. Nechápu, proč má číšník maturitu z matematiky a učební obor na tři roky. Tito lidé se potřebují naučit vše potřebné o surovinách, o tom, jak je zpracovat, hygienické zásady, počítat a potom už jen praxe, praxe a praxe,“ tvrdí.

„Sám maturitu nemám a také žiji. Když si budu vybírat někoho do kuchyně, zajímá mě, co umí a co mně ukáže,“ uzavírá téma.

Barbora Tachecí, kte Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme