Krejčíková si v San Diegu zahraje o dva tituly. Kromě dvouhry je také ve finále čtyřhry po boku Siniakové

Česká tenistka Barbora Krejčíková si na turnaji v San Diegu zahraje o titul. V semifinále porazila 3:6, 7:5 a 6:2 Danielle Collinsovou. Její finálovou soupeřkou bude další Američanka Sofia Keninová.

San Diego Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetiletá Krejčíková bude navíc v Kalifornii usilovat o titul také ve čtyřhře, ve které spolu s Kateřinou Siniakovou v semifinále vyřadily 6:4 a 7:5 japonsko-indonéskou dvojici Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová.

Djoković chválil český tenis. ‚Máte zářnou budoucnost,‘ řekl a zmínil i vzájemné finále Davis Cupu

Číst článek

Krejčíkové úvod zápasu s Collinsovou nevyšel. Čtvrtá nasazená hráčka prohrála první set a do druhého vstoupila ztraceným podáním. Servis si ale dokázala vzít zpět a dalším brejkem za stavu 6:5 si vynutila třetí sadu.

‚Rozhodla hlava‘

V ní už měla Krejčíková navrch a postoupila do jedenáctého finále ve dvouhře v kariéře. Vítězka French Open z roku 2021 dosud na okruhu WTA získala šest titulů, naposledy triumfovala letos v únoru v Dubaji.

„Mám radost, že jsem se dokázala vrátit do zápasu, většinu času jsem tahala za kratší konec,“ citoval Krejčíkovou web WTA. „Danielle hrála opravdu dobře, ale bojovala jsem o každý míč a nakonec jsem mohla slavit. Dneska rozhodla hlava,“ dodala.

Finále čtyřhry

Ve čtyřhře Krejčíková se Siniakovou potvrdily roli prvního nasazeného páru a na cestě do finále neztratily ani set. Česká dvojice si zahraje o patnáctý společný titul včetně sedmi grandslamových triumfů.

Ve finále Krejčíková se Siniakovou narazí na dvojici Collinsová, Coco Vandewegheová. Američanky si v semifinále poradily 7:5, 4:6 a 10:7 s turnajovýmio dvojkami Japonkou Šuko Aojamaovou a Číňankou Čao-süan Jang.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme