Strýcová porazila v Torontu Mladenovicovou a postoupila do druhého kola

Česká tenistka Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Torontu do druhého kola. Ve dvou setech 6:2 a 6:3 porazila světovou třináctku Kristinu Mladenovicovou z Francie.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Barbora Strýcová se v první sadě dostala do vedení 5:0. V dalším gemu sice odvrátila dva brejkboly, ale na třetí už nestačila a Francouzka brejk potvrdila. Česká tenistka ale čistou hrou ukončila set 6:2.

I ve druhém setu úřadovala Strýcová hned v úvodu. Mladenovicová ztratila dvě podání a aktuálně 26. hráčka světového žebříčku se dostala do vedení 4:0. Francouzka snížila díky potvrzenému brejku na 3:4, ale musela odvracet tři brejkboly. Strýcová ale za stavu 5:3 sebrala Mladenovicové podání a zvítězila 6:3.

„Ve druhém setu začala hrát trochu lépe a ukázala, že není příjemný soupeř. Pro mě je to velké vítězství,“ citovala agentura Reuters Strýcovou.

Strýcová v Torontu poprvé nastoupila na tvrdém povrchu, předtím vypadla ve druhém kole Wimbledonu s Veronicou Cepedeovou z Paraguaye, a na turnaji v Eastbourne došla do čtvrtfinále, kde podlehla Heather Watsonová z Británie.

Mladenovicová odehrála na tvrdém povrchu dva zápasy na turnaji ve Washingtonu, ve Wimbledonu vypadla ve druhém kole, a to s Američankou Alison Riskeovou.

Ve druhém kole se Strýcová utká s Australankou Dariou Gavrilovovou, která ve dvou setech porazila Laru Arruabarrenovou ze Španělska.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,735.139 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Strýcová (ČR) - Mladenovicová (13-Fr.) 6:2, 6:3, Gavrilovová (Austr.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:3, 6:3, Ósakaová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 6:1, 4:1 skreč.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme