Kvitová uspěla v hlasování ostatních tenistek, cenu za fair play získala posedmé za posledních osm let

Česká tenistka Petra Kvitová získala v hlasování kolegyň z okruhu WTA Tour pošesté za sebou Karen Krantzcke Sportsmanship Award za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj. Celkově už ocenění za sportovní chování a respekt k soupeřkám obdržela posedmé za posledních osm let.

Petrohrad / Rusko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová zvládla první zápas v New Havenu

Petra Kvitová při zápase v New Havenu | Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Tahle cena pro mne znamená hrozně moc, zvlášť vzhledem k tomu, že o ní hlasují mé kolegyně. Každý rok jsem na to moc pyšná,“ děkovala Kvitová ve zveřejněném videu.

Petra Kvitová si nepřišla pro vyznamenání kvůli horečce, hledá se náhradní termín

Číst článek

„Vždycky se snažím přistupovat ke svým soupeřkám i k tenisu s velkým respektem a to je něco, co bych ráda předala i budoucím generacím,“ dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka, jež v letošní sezoně získala pět titulů.

Laureátkou Peachy Kellmeyer Player Service Award za práci ve prospěch hráček získala poprvé v kariéře Bethanie Matteková-Sandsová. Američanka vystřídala svou deblovou partnerku Lucii Šafářovou, která ocenění získala v předchozích čtyřech letech.

Premiérové hlasování o ceně pro trenéra roku vyhrál Sascha Bajin, kouč Naomi Ósakaové. V první společné sezoně pomohl japonské tenistce k průlomu do světové špičky, což korunovala titulem na grandslamovém US Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme