Obhájkyně Raducanuová končí na US Open už v prvním kole. Nadal a Świateková postoupili

Britská tenistka a úřadující šampionka Emma Raducanuová grandslamový titul na letošním US Open neobhájí. Jedenáctá nasazená hráčka vypadla na betonových dvorcích ve Flushing Meadows již v 1. kole s Alizé Cornetovou. O třináct let starší Francouzce podlehla za hodinu a čtyřicet minut dvakrát 3:6.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednadvacetiletá Polka Iga Šwiateková vstoupila do turnaje jasnou výhrou nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:0

Jednadvacetiletá Polka Iga Šwiateková vstoupila do turnaje jasnou výhrou nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:0 | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dál jde světová jednička Iga Świateková. Jednadvacetiletá Polka a dvojnásobná grandslamová vítězka vstoupila do turnaje jasnou výhrou nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:0. Její další soupeřkou bude bývalá vítězka US Open Sloane Stephensová z USA, která zdolala Belgičanku Greet Minnenovou po obratu 1:6, 6:3, 6:3.

Postupuje druhý nasazený Rafael Nadal. Držitel rekordních 22 grandslamových titulů porazil po více než třech hodinách Australana Rinkyho Hijikatu 4:6, 6:2, 6:3, 6:3. Šestatřicetiletý Španěl živí po triumfu na Australian Open a Roland Garros naději na třetí letošní grandslam.

Turnaj skončil pro wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou. Tenistka z Kazachstánu podlehla Francouzce Claře Burelové, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, za hodinu a půl 4:6, 4:6.

Devatenáctiletá Raducanuová se vloni stala první hráčkou, která vyhrála grandslamový titul po postupu z kvalifikace. Letos měla místo v hlavní soutěži jisté, jenže neuspěla. V duelu udělala 31 nevynucených chyb a zahrála jen patnáct vítězných míčů.

Poslední hráčkou, která vypadla coby obhájkyně titulu na US Open v prvním kole, byla v roce 2017 Němka Angelique Kerberová. Raducanuovou čeká také velký pokles v žebříčku WTA a vypadne z elitní sedmdesátky.

Cornetová znovu ukázala, že umí být pro favoritky nepříjemnou soupeřkou. Letos ve 3. kole Wimbledonu vyřadila také světovou jedničku Światekovou a přerušila její sérii 37 výher.

Jednadvacetiletá Świateková obhajuje na US Open loňskou účast v osmifinále, což je ve Flushing Meadows její dosavadní maximum. Čtvrtý start v hlavní soutěži ve středu zvládla s přehledem až na zaváhání v závěru úvodního setu, v němž dvakrát přišla o podání. Ve druhé sadě už podobný výpadek nedopustila a po 67 minutách proměnila druhý mečbol.

„V prvním setu jsem ze začátku hrála celkem solidně, ale chtělo to být ještě lepší. Nakonec se mi to ve druhé sadě povedlo a na to jsem pyšná,“ zhodnotila úvodní duel turnaje Świateková.

Back in Queens and still a king.

Rafa Nadal wins his first #USOpen match since capturing the title in 2019.

04:26 – 31. 08. 2022

871 4710

Šampionka US Open z roku 2017 Stephensová začala proti Minnenové mizerně a až na poslední chvíli odvrátila hrozbu „kanára“. Pak ale zlepšila podání a postupně omezila i nevynucené chyby. Se Światekovou se utká podruhé v kariéře, první zápas před dvěma týdny v Cincinnati vyhrála polská favoritka ve dvou setech.

Vítězně vstoupil do turnaje třetí nasazený Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý španělský talent, jenž vloni při své premiéře v hlavní soutěži došel do čtvrtfinále, vyhrál úvodní dva sety nad Argentincem Sebastiánem Báezem 7:5, 7:5, ve třetí sadě Argentinec za stavu 0:2 kvůli zranění duel skrečoval. „Nikdo nechce, aby zápas skončil takhle. Sebastian je skvělý hráč, bojoval až do posledního míčku,“ řekl Alcaraz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme