Kvitová vstoupí do US Open s úspěšnou přípravou v zádech. ‚Dodalo mi to psychický klid,‘ těší ji

Dlouho komplikovaná sezóna by se pro tenistku Petru Kvitovou mohla obracet k lepšímu. Dvojnásobná grandslamová šampionka v to doufá i před svým úvodním zápasem na US Open. A posílená je několika čerstvými pozitivními zkušenostmi a zážitky. „Po Wimbledonu jsem zase trpěla s rukou. Naštěstí se to potom zlepšilo,“ vysvětlila v rozhovoru pro média.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Určitě se to překlopilo, ta tráva mi pomohla,“ vzpomíná Kvitová na Wimbledon. Ten sice odehrála se zánětem zápěstí a pod prášky, ale už tam měla ze svých výkonů lepší pocity než třeba v prvních měsících roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o Petře Kvitové a blížícím se US Open

Těsně před tím vyhrála turnaj v Eastbourne a ani konec na travnatém grandslamu po těsné porážce od Španělky Badosové nebrala jako nějaký nezdar.

Navíc hned další den dostala výjimečnou příležitost oslavit 100 let tamního Centre Courtu a po boku velkých šampionů třeba i Rogera Federera, Rafaela Nadala či Novaka Djokoviće nastoupila v šatech na své nejoblíbenější tenisové místo, na kterém v letech 2011 a 2014 triumfovala. 

„Předtím, než jsme šli na kurt, jsme byli v takové velké místnosti, kde jsme byli úplně všichni hráči bez manažerů. To bylo neuvěřitelné,“ vypráví Kvitová.

A nebyl to jediný velký zážitek z letošního Wimbledonu, ten další přesahuje tenisové dvorce, protože ji trenér a přítel Jiří Vaněk požádal o ruku.

Tenistka Kvitová se provdá za svého trenéra Vaňka. ‚Ano‘ mu řekla ve Wimbledonu

Číst článek

Čerstvě zasnoubená tenistka se od té doby stihla uzdravit, a díky povedenému turnaji v Cincinnati také zase mnohem víc usmívat na kurtu. 

„Po Wimbledonu jsem zase trpěla s rukou. A tak to mám celou sezonu, že hraju, ale vlastně nehraju. Je to potácení se s bolestmi, nejde úplně trénovat. Naštěstí se to potom zlepšilo, což mi dodalo psychický klid,“ vysvětluje.

Do svého patnáctého US Open vstoupí Petra Kvitová zápasem proti Andrejevové z Ruska. A právě newyorský grandslam je jediným ze čtyř největších turnajů, na kterém startovala nepřetržitě od své premiéry v roce 2008. 

„Nejhorší je, že je to daleko z hotelu, jinak je to dobré,“ naráží Kvitová i na to, že na dlouho nepříliš oblíbeném turnaji měla v posledních deseti letech zřejmě nejstabilnější výsledky, se dvěma čtvrtfinálovými a dalšími třemi osmifinálovými účastmi.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme