Pastrňák a Zacha se trefili v prvním zápase sezony NHL, prohru Bostonu s Floridou ale neodvrátili

David Pastrňák a Pavel Zacha odstartovali novou sezonu NHL gólem. Čeští útočníci svými trefami ale neodvrátili prohru hokejistů Bostonu 4:6 na ledě Floridy. Radek Faksa má za sebou vítěznou premiéru v dresu St. Louis, které vyhrálo v Seattlu 3:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a Pavel Zacha

David Pastrňák a Pavel Zacha | Zdroj: Profimedia

Florida vykročila do sezony, ve které obhajuje Stanleyův pohár, rázně. Už v sedmé minutě vedla 2:0 a úvodní třetinu vyhrála i díky dvěma gólům Sama Bennetta 4:1.

První branku Bostonu v ročníku obstaral Zacha, který se v oslabení trefil z levého kruhu pod horní tyč a snížil na 1:2. Pastrňák naopak uzavřel v předposlední minutě gólový účet utkání. Se štěstím. Český útočník přihrával, ale puk se odrazil od brusle bránícího Dmitrije Kulikova a prošel mezi betony Sergeje Bobrovského.

Na druhé straně ještě nechytal Jeremy Swayman, který před pár dny prodloužil s Bostonem smlouvu o osm let na 66 milionů dolarů. Jeho náhradník Jonas Korpisalo inkasoval šestkrát z 35 střel.

Faksa změnil v létě poprvé v NHL dres a po devíti sezonách v Dallasu zakotvil v St. Louis. Nastupoval ve čtvrté formaci, na ledě strávil deset minut a po zápase se radoval z výhry. Všechny branky padly v Seattlu v prostřední části.

Lépe ji začali domácí, vypracovali si dvoubrankový náskok, ale Blues zápas otočili v rozmezí 34. až 36. minuty. Obrat řídil dvěma góly Jordan Kyrou.

Výsledky NHL:

Florida - Boston 6:4, Seattle - St. Louis 2:3, Utah - Chicago 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme