Tenistkám začala antuková sezona. Hráčky čeká i zelený povrch, konání Roland Garros je nejisté

Čtyři české tenistky z první světové stovky budou bojovat v úvodních turnajích antukové části sezóny. Ta začíná právě v těchto dnech v Jižní i Severní Americe, v kolumbijské Bogotě a americkém Charlestonu, kde je povrch ještě o něco zvláštnější.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Začíná antuková sezona | Zdroj: Reuters

„Mně ta zelená nepřišla úplně jiná než ta červená. Možná je trošičku rychlejší, ale ne o moc.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistkám začala antuková část sezóny, jak dlouhá letos bude, je ale kvůli koronavirové pandemii nejasné

Se zelenou antukou, typickou pro Ameriku, se Petra Kvitová seznamovala už před lety.

V Charlestonu si zahrála naposledy v roce 2018, a teď se tam vrací díky volné kartě od pořadatelů.

Podobně jako Markéta Vondroušová, která po zranění a odhlášení Bertensové z Nizozemska, posunula mezi nejvýše nasazené hráčky, které mají v prvním kole volný los.

Family Circle Tennis Center with its characteristic green clay court. Charleston 🇺🇸
#WTA

20:30 – 08. 03. 2021

7 66

Startovní pole, ve kterém je z Češek ještě Marie Bouzková, je letos velmi silné, a může za to i vhodná destinace.

Karolína Plíšková klesla v žebříčku WTA na deváté místo, Kvitová vypadla z elitní desítky a je jedenáctá

Číst článek

Tenistky totiž do Spojených států cestovaly teprve nedávno kvůli velkému turnaji v Miami, a mnohé to zřejmě vyhodnotily i tak, že by byla škoda, vyrážet tak daleko jen kvůli jedné akci.

Takže teď budou bojovat na zelené antuce v Charlestonu nebo na klasické v kolumbijské Bogotě, kde si jediná Češka v pavouku Tereza Martincová zahraje poprvé jako hráčka elitní stovky.

Roland Garros

Ty největší turnaje budou od dubna do června v Evropě, ale je otázkou, jak je ovlivní koronavirová pandemie. Třeba grandslamové Roland Garros, vrchol antukové části sezóny, pořadatelé loni ze zdravotních důvodů přeložili na přelom září a října, a původní květnový a červnový termín je ohrožený i letos.

Francie vstoupila do nové měsíční uzávěry a už třeba přesunula slavný cyklistický závod Paris-Roubaix z dubna na říjen.

Vedení ATP i WTA přesvědčuje tenisty, aby se nechali očkovat. Reakce hráčů jsou zatím různé

Číst článek

Evropská část antukové sezóny na elitním ženském okruhu by měla začít za dva týdny ve Stuttgartu, kam plánovala vyrazit i nejlepší česká singlistka žebříčku Karolína Plíšková.

„Určitě bych chtěla jet třeba Stuttgart, který mám ráda. Pokud to zdraví dovolí, tak bych chtěla jet všechno,“ říkala s úsměvem.

I když už dlouho dopředu počítala s možností, že bude občas šetřit zápěstí, se kterým měla i loni právě po velkém množství tréninků a zápasů na antuce potíže: „Antuka vždycky všechno zhorší, protože je těžká a náročná.“

Podobně opatrná může být při sestavování programu v této části roku zřejmě i Petra Kvitová, která se loni s výjimkou úspěšného Roland Garros antukovému povrchu preventivně vyhýbala. I o tom ještě na Radiožurnálu tento týden uslyšíte.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme