Tampa si poprvé v historii zahraje finále NHL

Hokejisté Tampy Bay si poprvé v historii zahrají finále Stanley Cupu. Nejlepší tým Východní konference po základní části porazil v rozhodujícím sedmém duelu Philadelphii 2:1 a celou sérii získal poměrem 4:3. Už teď je tedy jisté, že ani letos nebude na slavné trofeji chybět české jméno: buď gólmana Calgary Romana Turka nebo obránců Blesků Pavla Kubina a Stanislava Neckáře. Finále zámořské NHL začíná v úterý na ledě Tampy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Výraznou postavou sobotního zápasu byl Brad Richard, který přihrál na oba góly Tampy. V sedmnácté minutě po jeho akci v přesilovce dorazil puk za záda Roberta Escheho bývalý hráč Flyers Ruslan Fedotěnko. V páté minutě druhé třetiny pak zvýšil vedení domácích Fredrik Modin. Už o šest monut později se Philadelphii podařilo snížit, když se po přihrávce slovenského útočníka Michala Handzuše trefil obránce Kim Johnsson. Stav 2:1 vydržel až do konce a Tampa se mohla radovat z historicky prvního postupu do finále zámořské NHL.

Letošní složení finálové dvojice je určitě překvapením pro všechny. Tampa sice vyhrála základní část Východní konference, ale v její neprospěch hovořilo málo zkušeností než měla třeba právě Philadelphia. Calgary postoupilo do finále po osmi letecb a play off si poradilo s třemi nejsilnějšími týmy na Západě - Vancouverem, Detroitem a San José.

Finále Východní konference - 7. zápas:

Tampa Bay - Philadelphia 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 17. Fedotěnko, 25. Modin - 31. Johnsson
Střely na branku: 32:23
Diváci: 22.117
Výsledky předcházejících zápasů: 3:1, 2:6, 4:1, 2:3, 4:2, 4:5 v prodl.
Konečný stav série: 4:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme