Sedmou etapu Kolem Švýcarska vyhrál Evenepoel. Peloton uctil památku zesnulého cyklisty Mädera

Předposlední sedmou etapu závodu kolem Švýcarska vyhrál po úniku v posledních kilometrech belgický cyklista Remco Evenepoel a v cíli uctil památku zesnulého švýcarského kolegy Gina Mädera. Kvůli jeho pátečnímu úmrtí po tragické nehodě nenastoupilo do sobotní etapy 36 jezdců.

Weinfelden Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Remco Evenepoel vyhrál sedmou etapu závodu Kolem Švýcarska

Remco Evenepoel vyhrál sedmou etapu závodu Kolem Švýcarska | Foto: Gian Ehrenzeller | Zdroj: ČTK
Organizátoři se rozhodli zmrazit časy ze sobotní etapy do celkového pořadí 25 kilometrů před cílem. Peloton jel podle dohody dlouho společně a závodit se začalo až v závěru.

Evenepoel, který nastoupil 17 kilometrů před cílem, po projetí cílem zvedl prsty k nebi a položil si ruku na srdce. V průběžném pořadí je čtvrtý se ztrátou 46 sekund na vedoucího Dána Mattiase Skjelmoseho. Poslední šanci na zlikvidování manka bude mít v nedělní časovce.

Šestadvacetiletý Mäder v pátek v nemocnici v Churu podlehl zraněním, která utrpěl při ošklivém pádu ve čtvrteční etapě. Organizátoři proto zrušili páteční etapu, místo níž peloton odjel jen závěrečných 20 kilometrů a uctil památku zesnulého cyklisty.

Kromě Mäderovy stáje Bahrajn Victorious odstoupily ze závodu také týmy Tudor a Intermarché-Circus-Wanty.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 7. etapa (183,5 km):

1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) 4:01:04, 2. Van Aert (Belg.(Jumbo-Visma), 3. Coquard (Fr./Cofidis), 4. Manzin (Fr./TotalEnergies), 5. Aranburu (Šp./Movistar), 6. Vermaerke (USA/DSM), ...43. Bittner (ČR/DSM) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) 20:44:45, 2. Gall (Rak./AG2R-CitroĂ«n Team) -8, 3. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) -18, 4. Evenepoel -46, 5. Kelderman (Niz./Jumbo-Visma) -1:16, 6. Bardet (Fr./DSM) -1:29, ...113. Bittner -1:31:25.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme