Cink v závodě Světového poháru v Lenzerheide uzavřel elitní desítku, na domácí půdě kraloval Schurter

Švýcarský biker Nino Schurter se doma v Lenzerheide dočkal rekordního 34. vítězství v závodech Světového poháru v cross country. Dosud se o první příčku dělil s Francouzem Julienem Absalonem, a to od loňského dubna, ale v neděli jeho bilanci po suverénní jízdě překonal. První desítku pořadí uzavřel Ondřej Cink.

Lenzerheide (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Zdroj: Profimedia

Sedmatřicetiletý úřadující mistr světa Schurter první pohárový triumf vybojoval v dubnu roku 2010, do dneška poslední loni v dubnu v Brazílii, kde Absalonův rekord vyrovnal. Loni v Lenzerheide mu útok na rekord zhatila krátce před cílem kolize s reprezentačním kolegou Mathiasem Flückigerem.

Nevydržím odpočívat, sport k životu potřebuji, říká biker Cink. Užívá si roli otce i české jedničky

Číst článek

Od loňského července Schurter na historický okamžik čekal, před měsícem při zahájení seriálu v Novém Městě na Moravě skončil třetí.

„Nemohlo být na světě lepší místo než tady,“ řekl osminásobný celkový šampion SP a desetinásobný mistr světa v televizním rozhovoru a poděkoval domácímu publiku za bouřlivou podporu.

V historickém pořadí je Jaroslav Kulhavý sedmý s devíti pohárovými výhrami. Jeho nástupce v roli české jedničky Cink přišel o květnový novoměstský závod ve Vysočina Areně kvůli nemoci. Ve Švýcarsku uhájil v cíli desáté místo, na Schurtera ztratil minutu a 50 sekund.

Závod žen vyhrála v Lenzerheide stejně jako loni úřadující mistryně Evropy Loana Lecomteová z Francie. Jitka Čábelická byla sedmačtyřicátá. Seriál bude pokračovat za týden v Leogangu v Rakousku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme