Ruská hráčka se pokusila otrávit soupeřku. Šachovnici před turnajem polila rtutí

Netradiční šachový příběh nabídl turnaj v ruské Machačkale. Domácí šachistka Amina Abakarová totiž zaútočila na svoji soupeřku Umajganat Osmanovovou už před zápasem a dokonce v její nepřítomnosti.

Video Machačkala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před partií, kdy v sále nikdo jiný nebyl, nalila Amina Abakarová rtuť na šachovnici a na figurky své soupeřky. Té se pak po začátku hry udělalo nevolno a musela být na chvíli hospitalizována. Špatně se udělalo i jednomu z pořadatelů, proto se organizátoři podívali na kamerový záznam a zjistili, co Abakarová udělala. Ta byla vyloučena z turnaje, hrozí ji doživotní zákaz a bude mít problém i se zákonem.

Mezi další sportovní příběhy, kdy někdo neváhal záměrně ublížit svému soupeři nebo soupeřce patří ten z roku 1994. Krasobruslařka Tonya Hardingová se dlouho nemohla vymanit ze stínu úspěšnější a populárnější Nancy Karriganové.

Útok na soupeřku. Před 25 lety otřásl krasobruslením v USA skandál za hranicemi sportu

Číst článek

Dva měsíce před olympijskými hrami v Lillehammeru Kerriganovou přepadl při návratu z ledu maskovaný muž. Obuškem ji několikrát udeřil do nohy. Jeho cílem bylo zranit mladou krasobruslařku tak, aby nemohla soutěžit. Hardingová tvrdila, že s tím nemá nic společného, ale nakonec se ukázalo, že útok zosnoval její exmanžel a ona o tom věděla. Příběh Hardingové ztvárnil film Já, Tonya.

I přímo v akci se najdou sportovci, kteří záměrně soupeři zničí kariéru. Třeba v roce 2001 záložník fotbalového Manchesteru United Roy Keane v derby s Manchesterem City schválně šlapákem atakoval koleno Alfieho Haalanda. Otec slavného střelce Erlinga Haalanda pak už nikdy neodehrál celý zápas.

Roy Keane ve své autobiografii později přiznal, že ho zranil schválně. A to kvůli tomu, že o čtyři roky dříve se mu Haaland starší vysmíval, když sám ležel na hřišti zraněný.

Problémy s nezdravou soutěživostí měli třeba i legendární piloti formule 1 Ayrton Senna nebo Michael Schumacher, kteří neváhali schválně způsobit nehodu, pokud jim to mohlo pomoct v celkovém hodnocení mistrovství světa.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme