Roglič stáhl výhrou v osmé etapě Vuelty vedení O'Connora. Vacek a Bittner pomáhali lídrům

Osmou etapu Vuelty s náročným pětikilometrovým stoupáním do cíle vyhrál slovinský favorit Primož Roglič. Trojnásobný vítěz závodu díky druhému vítězství v letošním ročníku stáhl téměř o minutu ztrátu na lídra průběžného pořadí Bena O'Connora z Austrálie.

Aktualizováno Cazorla (Španělsko) (Aktualizováno: 18:58 24. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primoz Roglič z týmu Bora se raduje z prvního místa v cíli 8. etapy závodu La Vuelta a Espana

Primoz Roglič z týmu Bora se raduje z prvního místa v cíli 8. etapy závodu La Vuelta a Espana | Foto: Jorge Guerrero | Zdroj: AFP / AFP / Profimedia

Roglič několika nástupy roztrhal vedoucí skupinu v závěru etapy o délce 159 kilometrů z Úbedy do Cazorly, kde cyklisty čekalo místy velmi prudké stoupání. V něm se čtyřiatřicetiletého člena týmu Red Bull-Bora-hansgrohe udržel jen Španěl Enric Mas, kterého ale Roglič ve spurtu do kopce podle očekávání snadno porazil.

„Viděl jsem šanci, takže jsem si pro ni šel. Bylo to těžké, navíc horko. Měl jsem štěstí, že jsem měl tak dobré nohy, abych to dnes zvládl,“ řekl Roglič po čtrnáctém etapovém vítězství na Vueltě v kariéře.

1:23

Čeští cyklisté válí na španělské Vueltě. ‚Trochu chybí vítězství, ale věřím, že přijde,‘ říká Vacek

Číst článek

„Dneska (v sobotu) to bylo dobré, ale zítra možná zase něco ztratím já,“ dodal s vyhlídkou na další náročnou etapu, v níž na cyklisty v neděli na 178,5 kilometrech z Motrilu do Granady čekají tři vrchařské prémie první kategorie.

O'Connor, jenž hvězdnému Slovinci vzal červený trikot lídra díky vítězství ve čtvrteční etapě, už v posledních kilometrech tempo neudržel a dojel sedmnáctý 46 sekund za Rogličem.

Ten i díky desetisekundovému bonusu za výhru stáhl svou ztrátu na druhém místě průběžného pořadí na stále výrazných 3:49 minuty. Na třetí místo se místo Portugalce Joaa Almeidy, jenž v sobotu výrazně ztratil, posunul Mas.

Oba čeští debutanti na Grand Tour pomáhali týmovým lídrům a dojeli na začátku druhé stovky. Mathias Vacek, jenž už byl ve dvou etapách druhý, obsadil 102. pozici s odstupem 9:21 minuty. Vítěz středeční etapy Pavel Bittner skončil na 111. příčce o další více než minutu zpět.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme