Olympijská cyklistka Miculyčová má první svěřenkyni. Doma v Kostelci trénuje šestiletou Anežku

V seriálu Radiožurnálu Sport Olympijský rok vám tento týden představujeme Ivetu Miculyčovou. Závodnice v cyklistickém freestyle BMX nemá v zimě moc možností, kde trénovat, protože v Česku není žádná krytá hala. Ale dokud nebylo mokro, sníh a mráz, tak jezdila venku i se svou novou svěřenkyní. Rozhodla se totiž trénovat šestiletou Anežku.

olympijský rok Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká závodnice ve freestyle BMX Iveta Miculyčová

Česká závodnice ve freestyle BMX Iveta Miculyčová | Foto: Xu Yanan | Zdroj: Xinhua News / Profimedia

Rozcvička probíhá mezi rampami v pardubickém skateparku. Zatímco ostatní se prohání kolem, ony stojí proti sobě a protahují se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si další díl seriálu Olympijský rok s cyklistkou Ivetou Miculyčovou

„Anežka chodí do školky v Kostelci nad Orlicí a Ivety sestra je tam asistentkou. Začaly to během přestávky ve školce sledovat a Anežku zaujalo, jak Iveta jezdí. Pak chtěla, ať ji vezmu do skateparku. Tak jsme šli a Lucka, Ivety sestra, je představila,“ popisuje otec Anežky, jak se jeho dcera k Ivetě dostala.

„Iveta bydlí v Kostelecké Lhotě a začala v Kostelci nad Orlicí ve skateparku. Občas se tam vidíme, ale dost často trénuje. Takže se pozdravíme, s Anežkou projedou dvě, tři překážky, a pak už jezdí každá sama, občas na ni jenom koukne,“ popisuje.

Kdyby nebyly ze stejného města, asi by se nepotkaly. Takhle je Miculyčová ráda, že může svůj olympijský sport učit i malé děti.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme