Minnesota si v sérii s Dallasem připsala první výhru a snížila stav na 3:1, znovu zářilo duo Edwards a Towns

Basketbalisté Minnesoty ve čtvrtém semifinále NBA vyhráli 105:100 v Dallasu a odvrátili vyřazení. Timberwolves v sérii snížili na 1:3 na zápasy a v pátek přivítají soupeře na vlastní palubovce. Druhá série už je rozhodnutá, Boston vyřadil Indianu 4:0 na zápasy.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Dončić a Anthony Edwards ve vzájemném souboji

Luka Dončić a Anthony Edwards ve vzájemném souboji | Foto: Adam Davis | Zdroj: Profimedia

Největší zásluhu na výhře měl s 29 body, 10 doskoky a devíti asistencemi Anthony Edwards, sekundoval mu s 25 body a pěti doskoky Karl-Anthony Towns, který se konečně prosadil střelecky. Dosud měl úspěšnost střelby pouhých 28 procent.

„Musel jsem být agresivní. Prohrávali jsme 0:3, byl to klíčový čtvrtý zápas, nebyl absolutně čas na nějaké pochybnosti,“ uvedl Towns. Minnesota prvním triumfem v sérii udržel naději na první finále v historii. Ve finále konference je poprvé za posledních 20 let a podruhé za 35 let historie klubu.

Wolves vedli dvacet sekund před koncem o šest bodů, Luka Dončićale trojkou 13 sekund před sirénou vybojoval Mavericks šanci na obrat. O dvě sekundy později ale Naz Reid proměnil dvoubodovou střelu, Dallas poté dvě trojky neproměnil a bylo rozhodnuto.

V dresu Wolves se 14 body a sedmi přihrávkami blýskl veterán Mike Conley, Rudy Gobert nastřádal 13 bodů a 10 asistencí a Jaden McDaniels se postaral o 10 bodů. Hosté trefili 53 procent střel a domácí celek udrželi na 42 procentech.

Dallasu, který prohrával až o 12 bodů a vedl maximálně o čtyři, nepomohl ani Dončičův triple double za 28 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. „Prohra jde za mnou, neměl jsem dostatek energie,“ uvedl Dončič.

Finále Západní konference play off NBA - 4. zápas:

Dallas - Minnesota 100:105, stav série 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme