Dodgers ovládli i druhý zápas Světové série MLB, kvůli problémům s ramenem ale nedohrál hvězdný Ohtani

Baseballisté Los Angeles Dodgers porazili v druhém utkání Světové série 4:2 New York Yankees a ujali se vedení 2:0 na zápasy. Starosti však kalifornskému celku v dobře rozehraném finále MLB dělá zranění jejich největší hvězdy Šoheie Ohtaniho.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šohei Ohtani v závěru sedmé směny při pokusu o krádež mety

Šohei Ohtani v závěru sedmé směny při pokusu o krádež mety | Foto: Koki Kataoka | Zdroj: ČTK / AP

Dodgers si výhru v druhém klání připsali především díky homerunům Tommyho Edmana a Freddieho Freemana, další body přidali odpalovači Mookie Betts a Teoscar Hernandez. Ke konci utkání měli Yankees šanci na obrat skóre, se třemi plnými metami však nedokázali překonat nadhozy Alexe Vesieho.

Nejlépe placený baseballista celé MLB se zranil v závěru sedmé směny poté, když neuspěl při pokusu o zisk ukradené mety - ve skluzu ho označil chytač Yankees Gleyber Torres, Ohtani ale v bolesti zůstal ležet u mety.

Ohtaniho stav pro pondělní třetí zápas v New Yorku je nejasný. Manažer Los Angeles Dave Roberts pro server AP uvedl, že Ohtani utrpěl „drobné neúplné vykloubení levého ramene“ a potvrdil, že Ohtani v neděli zamíří na další vyšetření do nemocnice.

„S ramenem pohyboval a cítil se dobře, takže jsme povzbuzeni. Ale samozřejmě nemohu spekulovat, protože ještě nemáme snímky. Takže až dostaneme snímky, budeme vědět víc,“ dodal Roberts. Další zápas série mezi Yankees a Dodgers je na programu v noci z pondělí na úterý v New Yorku.

Dodgers ve finále usilují o osmý titul, naposledy Světovou sérii ovládli v roce 2020. Yankees mají na koně rekordních 27 triumfů, ve finále se však naposledy představili v roce 2009.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 2. zápas:

Los Angeles Dodgers - New York Yankees 4:2, stav série 2:0.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme