Trojanova vítězná premiéra. Čtyři body herce pomohly basketbalistům Opavy k výhře nad Pískem

Divácky nejatraktivnějším zápasem 18. kola nejvyšší domácí basketbalové soutěže byl duel Opavy s Pískem. V dresu obhájců titulu totiž na palubovku nastoupil i herec Ivan Trojan. V 59 letech nedávno podepsal profesionální smlouvu a a v sobotním zápase čtyřmi body přispěl k výhře Opavy nad Pískem 105:94.

Opava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Trojan se v 59 letech stal vůbec nejstarším hráčem, který nastoupil do zápasu nejvyšší české basketbalové soutěže. Trenér Opavy Petr Czudek už před zápasem sliboval, že známý český herec dostane dostatečnou minutáž.

3:06

Herec Trojan míří pod koš. ‚Dáme mu na hřišti co nejvíc minut. Jde do toho naplno,‘ říká trenér Czudek

Číst článek

Nakonec ho šéf opavské střídačky poslal na hřiště dvakrát v prvním poločase, a pak ještě na poslední půl minutu zápasu. Celkem Trojan odehrál minutu a 37 sekund. „Byl jsem připravený i na větší minutáž. Měl jsem cíl nepřekážet, abych víceméně splynul s hráči. Snad se mi to docela podařilo a netrčel jsem tam úplně jako nějaký nýmand,“ řekl krátce po utkání český herec.

Za tu dobu si stihl připsat dvě ztráty a jednu osobní chybu. Zároveň na něj byl dvakrát odpískán faul, a tak se dostal ke střelbě trestných hodů. A oblíbený herec hned tři ze čtyř pokusů proměnil a v závěru ještě střídal faulovaného Kouřila a přidal další koš z trestného hodu. Celkem si tak ve vyrovnaném zápase připsal čtyři body.

Opava i s Trojanem zvítězila nad Pískem 105:94 a je stále v čele ligy. Trojan zároveň přilákal také spoustu fanoušků. Do ochozů zavítalo 3 485 diváků. Opavu po zápase může mrzet jedině zranění kapitána Jakuba Šiřiny, který v závěru špatně došlápl, zranil si koleno a musel z palubovky odejít za pomoci spoluhráčů.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme