Budějovický Motor čeká sezona pod novým trenérem. ‚Tým se bude měnit i během roku,‘ říká Prospal

Zatímco česká hokejová reprezentace bojuje o body na mistrovství světa v Kodani, hráči Českých Budějovic se připravují na novou sezonu. Na obou trenérských lavičkách obrazně stojí Václav Prospal. Na té reprezentační jako asistent, na té jihočeské jako hlavní kouč.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Prospal (vlevo bez helmy) dokáže hokejisty na střídačce často vyhecovat.

Václav Prospal (vlevo bez helmy) dokáže hokejisty na střídačce často vyhecovat. | Zdroj: ČTK

„Komunikujeme, ale teď to mají na starosti kondiční trenéři. Už jsem nějaké tréninky viděl a myslím, že hráči budou dobře připravení. Musíme tým vybrat, na ledě bude širší kádr. Chceme v létě poznat úsilí hráčů, co jsou schopni tomu obětovat,“ popisuje strategii trenérského páru Aleš Totter.

Hlavním mužem na lavičce je a bude Václav Prospal. Když se ti dva setkají, nepovídají si o pivu ani o děvčatech. Tématem číslo jedna je vždy hokej.

„Proto jsem si Aleše vybral, je to jedna z jeho předností. On hokej miluje, dělá to s láskou, s nadšením a srdcem. Proto tady se mnou Aleš bude, protože je to jeden z mála lidí, kterému můžu na sto procent důvěřovat. Proto jsem ho oslovil a jsem moc rád, že tu se mnou bude,“ říká o Totterovi Václav Prospal.

Prospal má o mnoha věcech naprosto jasnou představu. Ale také často o svých podnětech, nápadech či bleskových myšlenkách diskutuje. Aleš Totter je na roli jakési hokejové vrby připravený.

Manažer Motoru Bednařík: Tým nefungoval, jak měl. Že nechceme postoupit, je nesmysl

Číst článek

„Půl dvanácté večer nebo šest ráno, to u něj nerozhoduje a u mě taky ne. Domlouvali jsme se na léto, jak se tady vždycky sejdeme v sedm ráno, a počítám, že budu taky často navštěvovat Hlubokou, kde má Václav své stanoviště,“ říká Totter.

Václav Prospal zatím nemůže odpovídat na dotazy fanoušků, jakou definitivní a konkrétní podobu bude mít tým Motoru pro příští sezonu. Důvod je docela pochopitelný.

„Tým se bude měnit i během sezony, budeme hledat dál. Určitě nebudeme přestávat hledat dobré hráče, kteří by mohli být posilami a kteří by nám mohli pomoci a být lepším týmem,“ vysvětluje Prospal.

První velký rozdíl v tréninku pocítili masér a kustod - Pavlové Vlašic a Bláha. Pavel Bláha nezapře smysl pro humor. Na otázku co se pod vedením nové trenérské dvojice změnilo, pohotově odpověděl: „Samozřejmě je to rozdíl. Konkrétně v tom, že v létě foukáme míče v zimě nosíme puky.“

Tak uvidíme, jestli dobrá nálada v Motoru vydrží i na konci sezony 2018/2019.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme