Asistent trenéra Českých Budějovic se ohradil proti zpoždění výplat. Podle klubu tím porušil smlouvu

Fotbalový klub Dynamo České Budějovice se v neděli zachránil v nejvyšší soutěži. Na pozápasové tiskové konferenci promluvil asistent trenéra Jiří Kladrubský, před novináři se ohradil proti zpoždění výplat. Také vyzval majitele, aby konkrétně uvedl, jaká je budoucnost klubu. V reakci na asistentův výstup klub vydal tiskovou zprávu, ve které uvádí, že se Kladrubského vyjádření nezakládají na pravdě.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asistent trenéra Jiří Kladrubský na lavičce Českých Budějovic

Asistent trenéra Jiří Kladrubský na lavičce Českých Budějovic | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

České Budějovice se zachránily ve Fortuna lize díky úspěšně zvládnuté baráži proti Táborsku. V prvním utkání Jihočeši zvítězili 2:1, druhý zápas skončil remízou 1:1. Dynamo tak bude na prvoligových trávnících hrát i v nadcházející sezoně. Sportovní úspěch ale zastínilo pozápasové dění.

Dojížděli jsme na záložní baterky. Bylo to na morál, přiznal po úspěšné baráži českobudějovický Čermák

Číst článek

Na tiskové konferenci, která se konala po nedělním utkání, promluvil asistent trenéra Jiří Kladrubský k novinářům. Kromě pochvaly svých svěřenců vyjádřil ale také znepokojení nad tím, že hráči a realizační tým nedostali včas výplaty. Přes média také vznesl dotaz k majiteli Vladimíru Koubkovi na budoucnost klubu.

„V baráži hrálo Táborsko skvěle, byli nebezpeční, ale zvládli jsme to. Ale já se teď ptám, co bude dál. Ptám se majitele,“ vyjádřil nejistotu na pozápasové tiskové konferenci Kladrubský.

Na asistentova slova reagoval klub v pondělí dopoledne oficiálním stanoviskem, ve kterém se vyhradil proti tomu, co Kladrubský řekl. „Informace, které byly na pozápasové tiskové konferenci Jiřím Kladrubským prezentovány, se nezakládají na pravdě. Výplaty k dnešnímu dni (tj. 3. 6. 2024) jsou v prodlení dvou dnů, jiné závazky klub vůči hráčům nemá,“ uvedl klub v prohlášení.

Kromě popření asistentových slov stanovisko obsahuje také upozornění na porušení smlouvy. „Asistent trenéra Jiří Kladrubský navíc k podávání těchto informací nebyl oprávněn a porušil své pracovní povinnosti a smlouvu. Klub také zváží další působení Jiřího Kladrubského v klubu,“ uvedlo Dynamo. 

Karolína Laura Hornová, kaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme