Hokejovou reprezentaci čeká při obhajobě světového titulu na úvod repríza finále, střetne se se Švýcarskem

Čeští hokejisté rozehrají mistrovství světa v příštím roce reprízou finále letošního šampionátu v Praze proti Švýcarsku, které v O2 areně porazili 2:0. Turnaj zahájí v pátek 9. května v dánském Herningu, který bude hostit zápasy skupiny B. Program šampionátu ve středu oznámila Mezinárodní hokejová federace (IIHF).

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střídačka českého národního týmu

Střídačka českého národního týmu | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Svěřenci trenéra Radima Rulíka se v základní části utkají ještě s Norskem, domácím Dánskem, nováčkem Maďarskem, Kazachstánem, Německem a Spojenými státy.

Čeští hokejisté odehrají příští šampionát v dánském Herningu, ve skupině je čeká Finsko nebo Maďarsko

Číst článek

S Američany, které v květnu vyřadili ve čtvrtfinále cestou za prvním zlatem po 14 letech, čeští reprezentanti své vystoupení ve skupině B uzavřou v úterý 20. května.

Skupinu A ve Stockholmu tvoří pořádající Švédsko, Kanada, Finsko, Slovensko, Lotyšsko, Rakousko, Francie a Slovinsko.

V Herningu se kromě základní skupiny uskuteční také dva čtvrtfinálové zápasy. Čeští hokejisté zůstanou na úvodní duel play-off v tamní hale Jyske Bank Boxen pro 11 tisíc diváků, pokud skončí ve skupině do druhého místa.

„Moc se těšíme na třicet skvělých zápasů v Herningu. Na tu obrovskou podporu, kterou tu fanoušci předvedli během mistrovství světa v roce 2018 v Herningu a Kodani, se nedá zapomenout,“ uvedl šéf organizačního výboru dánské části šampionátu Ulrik Larsen.

Od semifinále už se bude hrát jen v hlavním dějišti ve Stockholmu. Mistrovství světa vyvrcholí v neděli 25. května. Vstupenky se začnou prodávat 3. října.

Na šampionátu budou opět chybět Rusko a Bělorusko, které jsou od roku 2022 kvůli válečné agresi na Ukrajině z akcí IIHF vyloučeny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme