Vítkovice o dopingu Hradce Králové: Naplivání do tváře všem hráčům a výsměch, zní z vedení klubu

Hokejový klub z Vítkovic chystal na středeční odpoledne tiskovou konferenci. Chtěl tradičně prezentovat novinky před startem sezony, ale většina otázek se nakonec týkala předminulé sezony, protože vše zastínila informace, že po roce a půl dostal Hradec Králové dvoumilionovou pokutu za dopingový případ tří hráčů.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček

Sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: ČTK

Hokejový klub z Vítkovic se chystal na tradiční předsezonní tiskovku, kde by představil deset posil a nového trenéra Davida Bruka. Jenže pár desítek minut před jejím začátkem vyskočila informace, že po roce a půl dostal klub královehradecký klub pokutu za doping tří hráčů ze tří testovaných v semifinálové sérii právě proti Vítkovicím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkalo vedení hokejových Vítkovic na potrestání královehradeckého klubu za pozitivní dopingový nález tří hráčů

„Nejsme spokojeni s tím rozhodnutím, je to takový výsměch všem týmům celé extraligy, včetně nás. Je to hodně čerstvá zpráva, spojíme se s právníky a uvidíme, co se v té věci dá dělat. Podnikneme nějaké kroky, pokud budou možné,“ říkal v bezprostřední reakci sportovní ředitel Vítkovic a bývalý reprezentant Roman Šimíček.

Čerstvě ustanovený kapitán Vítkovic a obránce Juraj Mikúš byl před rokem a půl u série přímo na ledě a také jeho konečný verdikt disciplinární komise extraligy šokoval.

„Přijde mi to velmi smutné, že v chlapském sportu, kde má být respekt vůči soupeři, tak zjistíte, že se snažíte celý rok a hrajete ve finále, a pak zjistíte, že soupeř, co vás porazil, tak dopoval. Je to směšné ty tresty, co dostali,“ zklamalo Mikúše.

Vítkovice se během rok a půl dlouhého řešení případu, kdy byli při dopinku chyceni tři ze tří testovaných hráčů Hradce Králové, o řešení neustále zajímaly, především na Asociaci profesionálních klubů.

Hradec Králové zaplatí za doping tří hokejistů pokutu dva miliony, hrozilo ale i vyloučení z extraligy

Číst článek

„Probíhají APK schůze, tam jsme se pokaždé ptali, jak to bude u předsedy Martina Loukoty. Pokaždé nám bylo řečeno, že se to řeší, je to v řešení a postupem času to šlo do útlumu i z naší strany, protože jsme měli svých starostí dost. Byli jsme důrazní a chtěli jsme rozuzlení celé kauzy,“ popisoval Šimíček.

Nakonec se Vítkovice i dalších dvanáct extraligových klubů dočkalo. Hradci Králové byl po roce a půl kontumovaný inkriminovaný zápas a dostal dvoumilionovou pokutu, na kterou vydělal jen ze vstupného v jednotlivém dalším utkání play-off. A navíc mu zůstaly i stříbrné medaile.

„Nikomu se to nelíbí, protože je to naplivání do tváře všem hráčům, kteří hrají, jsou čistí a prohrají s týmem, kde ze tří hráčů jsou tři pozitivní. Je pro mě nepochopitelné, že to tak dlouho trvalo. Ten postih, že mají zaplatit dva miliony korun a neodebere se medaile, to pro mě není správné rozhodnutí,“ doplnil za Vítkovice Roman Šimíček, jejich sportovní ředitel.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme