Třinec porazil v těsném utkání Spartu 3:2 a ztrácí bod na třetí Hradec Králové. Pražané zůstávají desátí

Nezvykle ve středu se v pražské O2 aréně hrála dohrávka 48. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Třincem. V utkání nakonec zvítězili hosté 3:2, kteří tak ztrácí pouhý bod na třetí Hradec Králové a dva body na druhou Plzeň. Sparta zůstává desátá s pouhými třemi body k dobru před jedenáctým Litvínovem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dravecký prostřelil Matěje Machovského v brance Sparty

Vladimír Dravecký prostřelil Matěje Machovského v brance Sparty | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Uplynulo pouhých 68 sekund hry a rozhodčí vylučovali, konkrétně Jana Buchteleho za sekání. Hosté ale tuto příležitost nevyužili. Skóre se tak změnilo o tři minuty později a byli to právě hosté. Přesněji Vladimír Dravecký, který přesně tečoval střelu Gustina Galvinše.

V 10. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Šimona Hrubce Tomáš Pavelka, ale brankář puk ukryl pod rukavicí. Poté se dostal se střele domácí Lukáš Pech, ale netrefil branku.

Fanoušci Sparty chtějí bojkotovat část zápasu s Třincem. Došla jim trpělivost s výkony hokejistů

Číst článek

Sparta si první přesilovou hru zahrála v 17. minutě. A hned z toho byl nebezpečný závar před brankou. Gól z něj ale domácí nedali. Podařilo se jim to ale jedenáct vteřin po skončení početný výhody, když Andrej Kudrna tvrdou ranou z kruhu vyrovnal na 1:1.

Stejný počet branek padl i ve druhé třetině. Hosté nejprve nevyužili chyby v obraně domácích, když jeli dva na brankáře. Zakončujícího Martina Růžičku vychytal koncem betonu Matěj Machovský. A tak vzápětí udeřila Sparta.

Individuální akcí se blýskl Zach Sill, který se prosmýkl mezi třineckými obránci a přesně zakončil. Následovalo několik vyloučení na obou stranách. Využito ale bylo až to poslední ve druhé třetině. Vyloučení Pecha využil Vladimír Roth, který téměř po vhazování vyrovnal.

Na začátku poslední části hry vytvořili domácí další chybu v obraně. Třinec ji tentokrát ale již využil. Růžička za brankou získal kotouč a poslal ho Draveckému, který vstřelil svůj druhý gól utkání. Ve 48. minutě mohla Sparta vyrovnat, ale Pecha i následnou dorážku vychytal Hrubec.

Čtyři minuty před koncem utkání získali domácí výhodu přesilové hry, kterou o minutu později podpořili odvoláním Machovského. Na začátku 59. minuty mohl rozhodnout Ethan Werek, který se vrátil z trestné lavice, ale ve skórování mu zabránil jeden z domácích hráčů. Vyrovnat domácí ale již nestihli a navíc šli do oslabení, když dvacet vteřin před závěrečnou sirénou dostal dvouminutový trest za vysokou hůl Kevin Klíma.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme