Voráček pomohl dvěma nahrávkami Columbusu k výhře a je nejproduktivnějším Čechem v NHL

Český hokejový útočník Jakub Voráček dvěma asistencemi a proměněným samostatným nájezdem v rozhodujícím rozstřelu pomohl Columbusu k výhře nad Arizonou 5:4. Kladenský rodák je s 15 body za gól a čtrnáct asistencí nejproduktivnějším českým hokejistou v NHL.

Video New York (Aktualizováno: 9:40 19. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jakub Voráček

Český hokejový útočník Jakub Voráček | Foto: Gaelen Morse-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Voráček se podílel na dvou přesilovkových brankách. Poprvé na sebe zkušený útočník upozornil v 17. minutě, kdy z vrcholku kruhu našel Boonea Jennera, který nenápadnou bekhendovou střelou nachytal brankáře Scotta Wedgewooda a srovnal na 1:1. Wedgewood dostal v brance Coyotes podruhé za sebou přednost před Karlem Vejmelkou a opět pomohl týmu alespoň k bodu.

Chicago je po nevydařeném vstupu do sezony NHL na vzestupu. Vyhrálo počtvrté za sebou

Číst článek

Druhou nahrávku měl Voráček ve třetí třetině. Po Jennerově vyhraném vhazování posunul puk ke kladenskému rodákovi na modrou čáru Oliver Bjorkstrand, český tvůrce hry našel obránce Zacha Werenského a ten, i s přispěním brankáře Wedgewooda, poslal Blue Jackets do vedení 4:3. Columbus náskok udržel pouze 40 sekund, Voráček ztratil u levého mantinelu puk a Jakob Chychrun vystřelil Arizoně prodloužení.

V nájezdech jel Voráček jako třetí a gólem udržel Columbus ve hře. Rozhodl v sedmé sérii dvacetiletý Jegor Činachov. „Bohužel jsme neproměnili příliš mnoho šancí. V nájezdech jsme ale dvakrát dokázali odvrátit prohru a nakonec jsme rozhodli o vítězství,“ uvedl trenér Brad Larsen.

Columbus se díky dvěma bodům posunul v tabulce Východní konference do první osmičky. Trápící se Arizona poprvé v sezoně bodovala ve dvou zápasech za sebou a z pozice nejhoršího celku celé NHL ztrácí tři body na předposlední Seattle.

Sestřih utkání Arizona - Columbus

Nečas asistoval

Zápas mezi Carolinou a Anaheimem nabídl souboj celků z opačného konce tabulky. Anaheim na západě před duelem vládl a Carolina na východě drží druhou pozici. Skóre otevřel v 5. minutě po Nečasově asistenci Ethan Bear.

Český útočník si u levého mantinelu počkal na ideální okamžik pro křižnou nahrávku přes celé útočné pásmo a vybídl Beara ke skórování. Rodák z Nového Města na Moravě bodoval potřetí za sebou a s devíti body (3+6) je šestým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

Anaheim ještě v první třetině zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Troye Terryho srovnal. Čtyřiadvacetiletý Američan bodoval již pošestnácté v řadě a drží třetí nejdelší sérii v klubové historii. Terryho dvaadvacátý bod v sezoně však Anaheimu k prodloužení osmizápasové vítězné šňůry nestačil. V 50. minutě rozhodl o třetí výhře Caroliny za sebou Seth Jarvis. „Výhru bereme. Ducks jsou výborný tým, který hraje rychlý hokej a věří svému hernímu pojetí,“ chválil soupeře trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Anaheim po prohře klesl v Západní konferenci na třetí místo za Edmonton a Calgary. Oilers posunul do čela Connor McDavid, jenž pomohl k výhře 2:1 nad Winnipegem gólem a rozhodujícím nájezdem. Flames se před Anaheim natlačili díky hladké výhře 5:0 na ledě Buffala. Dvěma góly se ní podíleli Andrew Mangiapane a Johnny Gaudreau. Daniel Vladař zůstal pouze na střídačce.

Další parádní gól Connora McDavida

Výsledky NHL

Edmonton - Winnipeg 2:1 po sam. nájezdech, Arizona - Columbus 4:5 po sam. nájezdech, St. Louis - San Jose 4:1, Philadelphia - Tampa Bay 3:4 po sam. nájezdech, Buffalo - Calgary 0:5, Toronto - NY Rangers 2:1, Montreal - Pittsburgh 0:6, Florida - New Jersey 4:1, Minnesota - Dallas 7:3, Vegas - Detroit 5:2, Anaheim - Carolina 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme