ŽIVĚ: Třinec hraje v extralize s pražskou Spartou 2:2, Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos

Třinec hostí v zápase 14. kola hokejové extraligy pražskou Spartu. Oba soupeři už se v sezoně jednou setkali. Pražané v září v repríze loňského finále na domácím ledě zvítězili 3:0, dvěma góly přispěl Kanaďan Aaron Irving.

Třinec (Aktualizováno: 17:00 25. 10. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off

Hokejisté Třince | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Hokejisté Třince se od začátku sezony nedokázali dostat do formy. V minulém kole proti Litvínovu dokázali díky gólu Mariána Adámka v prodloužení přerušit sérii tří proher a patří jim až jedenácté místo v tabulce. Nejproduktivnějším hráčem mistrovského celku je Slovák Marko Daňo, který má na kontě 9 bodů (4+5).

Pražané v posledním utkání napravili dvě zaváhání v řadě vítězstvím nad Vítkovicemi 5:1 a drží se v kontaktu s čelem tabulky. Na vedoucí Pardubice sice ztrácí pět bodů, mají ale zápas k dobru. Spartu táhne letní posila z konkurenčního Dynama, Tomáš Hyka. Jednatřicetiletý útočník je s 11 body (6+5) jedenáctým nejproduktivnějším hráčem soutěže, ačkoliv za poslední dvě utkání bodoval jen dvakrát.

Třinec se dostal do vedení už v osmé minutě zápasu. Brankář Josef Kořenář sice zasáhl proti střele Davida Ciencialy, na dvojitou dorážku Daniela Kurovského ale už nestačil. Za necelé čtyři minuty však dokázal náskok Ocelářů smazat Roman Horák.

Ještě před přestávkou dokázali domácí opět skórovat. Tentokrát se před Kořenářem nejlépe zorientoval Andrej Nestrašil a předložil vypadlý puk před branku Miloši Romanovi, který ho usměrnil do branky.

Zápas finalistů posledního play-off se hraje od 17 hodin, přímý přenos z utkání vysílá Radiožurnál Sport.

lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme