Vrána byl u výhry nad Philadelphií a Washington slaví pátou výhru v řadě. Ovečkin se přiblížil rekordu

Hokejisté Washingtonu s českým útočníkem Jakubem Vránou dosáhli v NHL na páté vítězství v řadě. Philadelphii porazili 6:3, dvě branky vstřelil Connor McMichael a jednou přispěl Alexandr Ovečkin, jenž se o další krůček přiblížil rekordu Waynea Gretzkého. S 885 góly na něj ruský kanonýr ztrácí 39. Flyers naopak prohráli pošesté za sebou.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Washingtonu s českým útočníkem Jakubem Vránou dosáhli v NHL na páté vítězství v řadě

Hokejisté Washingtonu s českým útočníkem Jakubem Vránou dosáhli v NHL na páté vítězství v řadě | Zdroj: Reuters

Domácí Capitals šli do vedení v 5. minutě, když ruského brankáře Ivana Fedotova překonal tečí Taylor Raddysh. Domácí utekli až do vedení 4:0 po brance Nica Dowda a dvou slepených trefách McMichaela, který v tomto ročníku skóroval již třikrát.

Gretzkého rekord odolává už 35 let. Na legendárního Kanaďana se dotahoval jen Jágr, nyní už nikdo

Číst článek

Flyers se dokázali do utkání vrátit a na rozdíl jedné branky snížili Travis Konecny, Owen Tippett a Matvej Mičkov. Víc už nezvládli, naopak do prázdné klece pečetili výhru Pierre-Luc Dubois a Ovečkin. Vrána odehrál téměř jedenáct minut a měl dvě střely.

Nováček Mičkov se stal pátým hráčem historie Flyers, který nasbíral sedm bodů v prvních sedmi zápasech. Před ním se to povedlo jen Jamesi van Riemsdykovi, Peteru Zezelovi, Ericu Lindrosovi a Richu Sutterovi.

„Tohle je začátek sezony, který chcete, že?“ řekl Dubois. „Pravděpodobně asi nebudeme mít skóre 81:1, ale chcete být na vlně, dokud to jde. Žádné naše utkání nebylo dokonalé, ale najít způsob, jak vyhrávat zápasy, to dělá špičkové týmy a to my chceme být. Sezona je dlouhá a je toho hodně, co musíme udělat, ale tyto body jsou stejně cenné jako body v březnu,“ dodal.

„Ukázali jsme trochu života, když jsme začali forčekovat,“ řekl o návratu do utkání trenér Philadelphie John Tortorella. „Získali jsme trochu víc času v útočném pásmu. Takže alespoň druhá polovina se nám vydařila správně.“

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme