Extraliga má blíž k severoamerickému hokeji, ten styl se mi líbí, říká nejproduktivnější obránce Reunanen

Hokejisty Karlových Varů posílil před sezónou finský obránce Tarmo Reunanen, který před čtyřmi lety dokonce odehrál čtyři zápasy v NHL za New York Rangers. A už teď se dá říct, že jeho příchod byl trefou do černého. Po první čtvrtině soutěže je totiž nejproduktivnějším obráncem celé ligy.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finský obránce Tarmo Reunanen v dres Karlových Varů

Finský obránce Tarmo Reunanen v dres Karlových Varů | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Nebudu lhát, je to příjemné. Ale pro mě osobně jsou důležité týmové výhry. Pro jednotlivce je vždycky jednodušší vyniknout, když tým vyhrává. Snažím se hrát co nejlépe v každém střídání a na obou koncích hřiště, i když moje přednosti jsou spíše hra dopředu a podpora útoku. Pro obránce je ale nejdůležitější samozřejmě hlavně dobře bránit. Stále tam mám nějaké rezervy, na kterých musím pracovat,“ říká finský obránce karlovarské Energie Tarmo Reunanen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si v Karlových Varech zvykl nejproduktivnější obránce hokejové extraligy Tarmo Reunanen

Po čtrnácti zápasech má na kontě čtrnáct bodů, nejvíc mezi obránci v celé soutěži a jen vítkovický Anthony Nellis je produktivnější. Na extraligu si tedy zvykl poměrně rychle.

„V české lize je více zkušených hráčů a taky je to hodně o soubojích. Rychlost je asi stejná jako ve Finsku, ale extraliga má podle mě blíž spíš k severoamerickému hokeji. Strávil jsem tam dva roky a tento styl se mi líbí, proto se mi možná daří tady v Česku. Samozřejmě, chtělo to nějaký čas na adaptaci, ale věřím, že budu ještě lepší,“ analyzuje styl hokeje v české nejvyšší soutěži Reunanen, který také přiblížil, proč si před sezonou vybral zrovna Karlovy Vary.

„Líbilo se mi jednání ze strany Varů a taky se mi zamlouvá celkový koncept, který v klubu je. Nakonec to bylo jednoduché rozhodnutí. Máme tým hladový po úspěších a věřím, že se budeme během sezony jen zlepšovat,“ hlásí obránce, který do lázeňského města přišel z finského celku Lukko Rauma.

Nejen tam se v minulosti setkal s českými spoluhráči, a tak pro něj česká kabina není úplnou novinkou. 

„Samozřejmě, že je příjemnější mít v kabině pár cizinců. Ale už v minulosti jsem hrál se spoustou českých spoluhráčů a se všemi jsem vycházel velmi dobře. Věděl jsem, že Češi jsou vždy moc milí a také nápomocní. Atmosféra v týmu je skvělá, ale to už jsem dopředu tušil, takže mě tady nic nepřekvapilo,“ je spokojený Reunanen, kterému se také líbí život v Karlových Varech.

„Město je neuvěřitelné a moc krásné. Už sem za mnou přijela spousta přátel a členů rodiny. Moc se mi tu libí, jak architektura ve městě, tak příroda okolo. A taky je v Česku celkově trochu méně cestování než ve Finsku. Každý den se těším na stadion, až budu zase pohromadě s kluky a celkově si to tady užívám,“ pochvaluje si finský obránce Karlových Varů Tarmo Reunanen.

Adam Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme