Skotsko bere na evropský šampionát všechny opory, v kádru je deset hráčů z Premier League

V nominaci skotských fotbalistů na mistrovství Evropy je hned deset hráčů z věhlasné anglické ligy. Jsou mezi nimi kapitán a obránce Andrew Robertson z Liverpoolu, Kieran Tierney z Arsenalu nebo záložník Manchesteru United Scott McTominay. Skotsko vstoupí do turnaje 14. června v Glasgow proti Česku, které loni porazilo v obou zápasech Ligy národů.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skotská fotbalová reprezentace

Skotská fotbalová reprezentace | Foto: Andrew Milligan | Zdroj: Reuters

Dalšími hráči z nejvyšší anglické ligy jsou ve výběru trenéra Steva Clarka Che Adams a Stuart Armstrong (oba Southampton), Liam Cooper (Leeds), Billy Gilmour (Chelsea), John McGinn (Aston Villa), John Fleck (Sheffield United) a Ryan Fraser (Newcastle).

Löw nominoval Müllera, na milost vzal i Hummelse. Německé nominaci na Euro vládnou hráči Bayernu

Číst článek

Pět hráčů je ze Celticu Glasgow a pouze dva z mistrovských Rangers. Kvůli zranění chybí Ryan Jack, Oli McBurnie a Kenny McLean.

Skotsko se na Euru představí poprvé od roku 1996. Velký turnaj si naposledy zahrálo na světovém šampionátu ve Francii o dva roky později.

ME začne s ročním zpožděním kvůli koronaviru 11. června, hrát se bude v jedenácti městech v jedenácti zemích. V Glasgow vyzvou Skotové nejen český tým, ale i Chorvatsko. Mezitím se utkají v Londýně s Anglií. Před začátkem turnaje je čekají v přípravných zápasech Nizozemsko a Lucembursko.

Nominace Skotska na fotbalové mistrovství Evropy

Brankáři: Craig Gordon (Hearts), David Marshall (Derby/Angl.), Jon McLaughlin (Glasgow Rangers),

obránci: Liam Cooper (Leeds/Angl.), Declan Gallagher, Stephen O'Donnell (oba Motherwell), Grant Hanley (Norwich/Angl.), Jack Hendry (Ostende/Belg.), Scott McKenna (Nottingham/Angl.), Nathan Patterson (Glasgow Rangers), Andrew Robertson (Liverpool/Angl.), Kieran Tierney (Arsenal/Angl.), Greg Taylor,

záložníci: Ryan Christie, Callum McGregor, David Turnbull (všichni Celtic Glasgow), Stuart Armstrong (Southampton/Angl.), Billy Gilmour (Chelsea/Angl.), John McGinn (Aston Villa/Angl.), Scott McTominay (Manchester United/Angl.), John Fleck (Sheffield United/Angl.),

útočníci: Che Adams (Southampton(Angl.), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers/Angl.), Ryan Fraser (Newcastle/Angl.), James Forrest (Celtic Glasgow), Kevin Nisbet (Hibernian).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme