Trenér Benítez končí u fotbalistů Newcastlu. Vedení klubu s ním neprodloužilo smlouvu

Španělský trenér Rafael Benítez po třech letech odchází od fotbalistů Newcastlu. Vedení třináctého celku minulé sezony Premier League se rozhodlo, že s bývalým koučem Liverpoolu, Valencie, Chelsea, Interu Milán nebo Realu Madrid neprodlouží v neděli končící smlouvu.

Newcastle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský trenér Rafael Benítez po třech letech odchází od fotbalistů Newcastlu

Španělský trenér Rafael Benítez po třech letech odchází od fotbalistů Newcastlu | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

Benítez přišel do Newcastlu v březnu 2016, a i když už nedokázal klub v anglické lize zachránit, hned v následujícím ročníku se s ním do nejvyšší soutěže dokázal vrátit. V Premier League poté devětapadesátiletý trenér s týmem obsadil desáté a třinácté místo.

Benítez také v anglické lize vedl Liverpool, kde strávil šest let a v roce 2005 s ním vyhrál Ligu mistrů. Za sebou má rovněž angažmá ve Valencii, kterou dovedl dvěma titulům a triumfu v Poháru UEFA, jehož nástupce Evropskou ligu v roce 2013 ovládl s Chelsea.

It is with disappointment that we announce manager Rafael Benítez will leave Newcastle United upon the expiry of his contract on 30th June 2019.

Full club statement: nufc.co.uk/news/latest-ne… #NUFC

13:30 – 24. 06. 2019

5078 13282

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme